Миналата седмица Иван Гешев беше много емоционален и прекрачи граница“,

...
Миналата седмица Иван Гешев беше много емоционален и прекрачи граница“,
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Гешев прекрачи границата - използва недопустим за магистрат език

„ Миналата седмица Иван Гешев беше доста прочувствен и прекрачи граница “, разяснява в студиото на „ Здравей, България ” преподавателят по конституционно право доцент доктор Наталия Киселова. „ Не употребява език, подобаващ за един магистрат. След това допускам си е дал сметка, че има въпроси, на които би трябвало да дава отговор по-предпазливо ”, изясни тя.

„ В България формираме Народно заседание, президент и вицепрезидент директно на централно равнище, а на локално равнище кметове и общински съветници. Посредством тези органи на централно и на локално равнище всички останали органи в страната би трябвало да черпят легитимност от тези директно определени. Трябва да си зададем въпроса дали тези хора, които избраха основния прокурор, са си давали сметка освен за професионалните, само че и за личностните му качества ”, разясни доцентът.

По думите й в случай че в идващите седмици станем очевидци на избор на държавно управление, въпросът за попълване на съставите на органите, които са с изминал мандат ще пристигна още веднъж на масата. „ Ако в този момент вратата се затвори, е доста евентуално идващото десетилетие да няма опция да се усъвършенства качеството на хората, които селектират магистрати ”, сподели още доцент Киселова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР