Миналата седмица Евростат - европейската статистическа служба - публикува годишния

...
Коментари Харесай

България в Европа: Защо българите не ползват онлайн банкиране

Миналата седмица Евростат - европейската статистическа работа - разгласява годишния си отчет. В него обичайно се преглеждат всички детайли на европейския живот и се съпоставят 27-те страни - членки на Европейски Съюз, по критерии като обучение, качество на живот, опазване на здравето, стопанска система и др.Журналистите на " Капитал " прегледаха отчета и подбраха най-интересните или изненадващи съгласно тях статистики, които засягат районите на България, и се пробваха да отговорят на въпроса " за какво е по този начин ".В идващите няколко дни ще публикуваме по един въпрос и отговор на друга тема.Ето до момента оповестените:
Ползвате ли мобилно банкиране? Ако да, честито - вие сте малцинство. Едва 1 от всеки 8 българи има такава услуга на телефона или компютъра си.

А в случай че ползвате интернет - което би било разумно, в случай че четете тази публикация - го вършиме от един от най-зле обвързваните региони на Европа.

Това демонстрират данните на Евростат във връзка с цифровото общество. Всъщност, от втория индикатор, този за ниския % хора онлайн, произлизат и огромна част от другите резултати, свързани с ниско ползване на онлайн услуги.

Важно е да се означи, че голямата част от данните са към май 2020 година, т.е. са хванали отчасти, само че не и изцяло наклонността към ускорена цифровизация в страната поради коронавирус.

В Североизточния район на България да вземем за пример едвам 5% от потребителите употребяват мобилно банкиране. Подобни са резултатите и при Южен централен, Северозападен и Югоизточен - към 7%. Разликата е забележителна по отношение на Югозападния район, в който влиза и София, където процентът внезапно скача до 24%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР