Миналата седмица депутатите приеха окончателно промените в Закона за хазарта.

...
Миналата седмица депутатите приеха окончателно промените в Закона за хазарта.
Коментари Харесай

Братя Ганеви си разпределили дивиденти за над 200 млн лв., докато ощетявали хазната с 560 млн. и печеливши от лотариите им

Миналата седмица депутатите одобриха дефинитивно измененията в Закона за хазарта. С тях лиценз за образуване на лотарийни игри към този момент ще се издава единствено на Българския състезателен тотализатор.

С промените в Закона за
хазарта се не разрешава и организирането на хазартни игри, разпространяването на билети, фишове, талони или други знаци, както и заплащането на облаги на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.

Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в действие на този закон, се изплащат според одобрените игрални условия и правила за съответната игра.

Относно изплащането на облагите Валери Симеонов, който е един от вносителите на измененията, съобщи: "Печалбите ще могат да се получават по силата на общите правила на игрите, в които са взели участие съответните участници. Променихме закона, тъй като преценихме, че не е редно страната да се бърка в тези частно-правни връзки.

Всички, които имат да получават награди, могат да подхващат съответните ограничения, да си потърсят облагите и да си ги получат. Парите от тиражите са събрани. Печалбите са основани от общите доходи върху съответния тираж. Всеки заинтригуван има правно съображение, а има и пари, които са събрани, да си получи облагата.

Няма никакъв метод някой печеливш да съди страната. В случая не става въпрос за погашение на награди от бъдещи тиражи. Наградите са извоювани от към този момент извършени тиражи, за които парите са събрани.

Държавата няма отношение. Нека всеки, който е спечелил, да си търси премията от този, от който я е спечелил ", разкри Симеонов и прикани жителите да не си купуват повече билети на "Национална
лотария ".

Тук изниква въпросът по какъв начин спечелилите участници ще си получат премиите. Основна отговорност за това би трябвало да поемат братята Димитър и Милен Ганеви. Двамата държат 44% от собствеността на "Национална лотария” посредством компанията си "ЛотоБГ ". Братя Ганеви обаче са мениджърите на компанията, написа novini.bg.

Димитър Ганев е изпълнителен шеф на "Национална лотария” и носи административна отговорност за дейностите на компанията която управлява и ръководи. 51% от бизнеса държи Васил Божков, а 5% е делът на задържания с Божков в ОАЕ Георги Попов.

Нека напомним, преди да бъде арестуван в ОАЕ Васил Божков трансферира цялата виновност за разразилия се скандал върху Димитър Ганев.

"Ако компанията ми дължи пари, дано сформират актове. Тя е задоволително богата, с цел да заплати санкциите. За няколко години е спечелила няколкостотин милиона лв., само че не и толкоз, колкото споделя Гешев. Аз съм акционер в "Националната
лотария " и в случай че компанията дължи пари, виновен е мениджмънта (бел.р. Димитър Ганев). Аз съм си платил всички налози, за какво не са упрекнати други акционери? ", съобщи Васил Божков пред bTV.

Според изнесените публични данни компаниите на Васил Божков, които провеждат частни лотарийни игри, са ощетили държавната хазна с 560 млн. лв., като се чака тази сума да нарасне. На фона на неплащането на тази колосална сума братя Ганеви са си разпределили дивиденти в размер на стотици милиони левове.

Ето какво демонстрират простите сметки (според публично оповестените облаги и доклади на двете сдружения - бел.р.):

За 2014 година "Ню геймс " е разгласила публична облага в размер на 16 890 000 млн. лева Дивидентите, които са си разпределили, братя Ганеви са в размер на 7 431 600 млн. лева

За 2015 година облагата е 54 102 000 млн. лева, а разпределените дивиденти - 23 804 880 млн. лева

За 2016 година облагата е 72 998 000 млн. лева, дивидентите за двамата са 32 119 120 млн. лева

За 2017 година облагата е 108 336 000 млн. лева, а братя Ганеви получават дивиденти в размер на 47 667 840 млн. лева

За 2018 година оповестената облага е 90 987 000 млн. лева, дивидентите за двамата са 40 034 280 млн. лева

За 2019 година прогнозната облагата е 99 000 000 млн. лева, а дивидентите 43 560 000 млн. лева Тук би трябвало уточним, че оповестените финасови резултати за 2019 са към момента планирани и неофициални, само че може да се направи догатката, че няма да са по-малки от тези през 2018 година.

Така сметката демонстрира, че за интервала 2014 - 2019 година Димитър и Милен Ганеви са си разпределили дивиденти от "Ню геймс " в размер на 194 617 720 млн. лева

Ето какво демонстрират сметките и за "Национална
лотария ":

За 2014 година облагата е 447 000 лв., а дивидентите за братя Ганеви е 196 680 лв..

За 2015 година оповестената облага е в размер на 4 052 000 млн. лева, а дивидентите за двамата са 1 782 880 млн. лева

За 2016 година облагата е 15 952 000 млн. лева, а дивидентите за Димитър и Милен Ганеви са 7 018 880 млн. лева

За 2017 година облагата е 6 441 000 млн. лева, а дивидентите са 2 834 040 млн. лева

За 2018 година оповестената облага е 4 384 000 млн. лева, като това прави дивиденти в размер на 1 928 960 млн. лева

За 2019 година прогнозната облагата е 6 000 000 млн. лева, а дивидентите за братя Ганеви се чака да са 2 640 000 млн. лева Тук още веднъж вършим уточнението, че оповестените финасови резултати за 2019 са към момента планирани и неофициални, само че още веднъж може да се направи догатката, че няма да са по-малки от тези през 2018 година.

Така общата сума, която Димитър и Милен Ганеви, са си разпределили като дивиденти от "Национална
лотария " за последните пет години е 16 401 440 млн. лева

Всичко това демонстрира, че за интервала 2014 - 2019 година братя Ганеви са си разпределили дивиденти от "Ню геймс " и "Национална
лотария " в размер на 211 019 160 млн. лева и всичко това на фона неплатените налози за 560 млн. лева и жителите, които чакат да получат своите облаги.



Дали братя Ганеви ще спомагат на способените органи и прокуратурата е въпрос който е водеща тематика сега. Според наши източници, те са самите са потърсили контакт с прокуратурата и са изявили предпочитание да бъдат "защитени очевидци ". Темата "Левски " също е настояща когато се приказва за тях. При предпочитание, не би трябвало да е проблем за Ганеви да продължат издръжката на тима - финансовите им благоприятни условия го разрешават което е видно от оповестените финансови доклади.

Припомняме, че Димитър Ганев изчезна преди дни от лагера на футболния клуб "Левски " в Турция и от този момент е в неопределеност. Брат му Милен Ганев бе арестуван, само че по непотвърдена информация е бил освободен от ареста.

Първите стъпки в бизнеса на Димитър и Милен Ганеви датират още от 2000-та година, когато оферират продукта И-КАРД - карта за предплатен достъп до интернет.

Половин година след старта си компанията на братята към този момент има близо 50% пазарен дял. Година по-късно, с рухването на монопола на БТК, картата им дава опцията за осъществяване на евтини интернационалните диалози.

Следващият стадий в развиването на продукта е осъществяването на микроразплащания в онлайн среда, като единствено за година системата обработва близо 500 хиляди транзакции.

Това, което ги прави в действителност разпознаваеми и дава истински подтик на бизнеса им е онлайн версията на “Стани богат” - с към 200 хиляди регистрирани консуматори. С развиването на пазара на мобилни услуги идва и стартирането на SMS-версия на играта, както и на голям брой други по-малки планове.

През 2004 година компанията на братя Ганеви основава интерактивните приложения за Биг Брадър, Стар Академи, IQ тест на нацията и други известни продукции.

Ганеви вземат участие и в развиването на CALL TV шоу "Време за пари ", БГ ЛИГА - стратегическа футболна мениджърска игра, Namerimе.com - портал за запознанства, Flash Assistant - система за уеб връзка и MVBox-портал за законно събаряне на българска музика.

Източник: Новини.бг.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР