Миналата седмица adidas привлече погледите с кампанията си с .

...
Миналата седмица adidas привлече погледите с кампанията си с .
Коментари Харесай

Момиче с Даун, актриса от Squid Game и баскетболистка с хиджаб са звездите в кампания на adidas

Миналата седмица adidas притегли погледите с акцията си с. Разговорът съумя да излезе бързо и извън обществените мрежи, като в полемиката се включиха маркетолози, многобройни специалисти по връзка, даже професор по анатомия. 

Последва и премиерата на видео поредност,, ”,. Клиповете включват историите на няколко разнообразни жени и техния път до реализирането на целите в спорта, ръка за ръка с провокациите и борбите им в живота.

В поредицата вземат участие транс волейболистката Тифани Абрю, баскетболистката Асма Елбадави, моделът Ели Голдстийн, актрисата Хойон Джънг - известна от сериала Squid Game, бегачката Фатима Ибрах, първата олимпийска шампионка по скейтборд - 13-годишната Момиджи Нишия, и 87-килограмовата инструкторка по йога Джесамин Стенли.

Най-разпознаваема от поредицата е Хойон Джънг. Тя стартира кариерата си като модел на свободна процедура през 2010. В рамките на три седмици, след стартирането на Squid Game, броят на почитателите ѝ в Instragram нараства от 400 хиляди на 15 милиона, а все още наброяват 23,4 милиона, което я прави най-следваната корейска актриса в света. Името ѝ печели над 3,5 милиарда гледания в TikTok, а потокът от клипове и мемета е безконечен.



Във видеото на adidas Хойон се разхожда и размишлява над триумфа си:,,Попаднах под светлините на прожекторите за една нощ. ", споделя тя,,Стигнах до такава степен, тъй като сама избрах пътя си. И упражнявах за него. Работех, с цел да трансформира фантазиите си в действителност. "   За малко я виждаме в помещение с огледала. Настава вечер,,Не ме е боязън да покажа на света коя съм. Историята ми не е невъзможна. Защото аз съм допустима. ", приключва тя.

Другата героиня - Ели Голдстийн е британски модел със синдром на Даун. Тя става популярна през 2020 в акция на Gucci. Голдстийн използва това, което множеството хора определят като минус.

Голдстийн постоянно е желала да бъде известна. Тя танцува от 5-годишна възраст, последователно стартира да взе участие и в учебни пиеси и тогава осъзнава, че публичността ѝ харесва. Момичето продължава образованието си по театър и танци, като се появява в продукции на Кралската опера и Royal Albert Hall. Точно преди 15-ия ѝ рожден ден, майка ѝ чува за нова организация за гении, която съставлява хора с увреждания.

Агенцията е Zebedee Management, учредена от Лора Джонсън и Зоуи Проктър през 2017. Проктър, която преподава театрално изкуство на младежи с увреждания, непринудено си задава въпроса защо учениците им не получават същите благоприятни условия като другите модели и млади артисти.

За съжаление модната промишленост постепенно интегрира тези, които не дават отговор на всеобщите стандарти за модел с оправданието, че обществото към момента не е готово за такова нещо. Впоследствие агенцията помага да се отворят вратите за модели с увреждания. 



В клипа на ,,I`mPossible ", моделката представя себе си решително, до момента в който театралничи пред камера ,,Аз съм Ели Голдстийн. Модел и танцьор - от хола вкъщо до кориците на списанията. " Виждаме я по какъв начин танцува и се забавлява в танцовата зала, дома си и даже автобуса ,,Аз сътворявам личния си темп. Индустрията ще би трябвало да следва темпото ми. ", продължава тя ,,Така съм си родена - жестока. ".

Друга изключителна дама в поредицата е баскетболистката Асма Елбадави, която сполучливо лобира пред интернационалната баскетболна асоциация FIBA да отстрани възбраната над хиджаб в професионалния баскетбол.

Семейство Елбадави се мести от Судан във Англия, когато Асма е на 1-година. Дете на свръхпатриархално общество, тя расте с непрекъснати упреци, че не е на мястото си - многократно ѝ се повтаря да не играе футбол, да не скача в близост и да не носи хиджаб, до момента в който играе баскетбол. Арабската просвета повелява на локалните дами да не излагат телата си на интензивни придвижвания. Асма желае да покаже какъв брой неправилни са тези схващания и да накара допустимо най-вече арабски дами да усетят изгодите от спорта.

По време на акцията ѝ, баскетболистката се сблъсква с многочислени нападки, поставящи под въпрос религиозните и културните ѝ принципи, както и любовта ѝ към спорта. Мюсюлмански деятел разяснява,,Защо не можеш да свалиш хиджаба и да спортуваш? Щом обичаш толкоз доста спорта, просто го смъкна. "

В последна сметка Елбадави събира над 132 000 подписа в петицията, която сполучливо кара FIBA да отстрани дефинитивно възбраната за шапки - като по този метод позволява на играчите с тюрбани, хиджаби и други религиозни забрадки да играят баскетбол на всички равнища.

 

,,Аз съм Асма Елбадави. Аз не просто играя баскетбол. Аз съм кралицата на топката. ", заявява тя във видеоклипа, до момента в който дриблира из кварталните улици през нощта ,,Вярвам в равната игра. Когато се пробваха да забранят хиджаба ми, се съревновавах, завоювах и продължих да нося короната си. " После виждаме по какъв начин активистката прави прецизни маневрени движения в елегантен екип от светлоотразителна материя, който я откроява на фона на тъмното игрище.,,На моето игрище, всички се издигаме. ", споделя тя след съвършена забивка, до момента в който се държи с една ръка за коша.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР