Миналата седмица 15-годишно иранско момиче почина, след като беше пребито

...
Миналата седмица 15-годишно иранско момиче почина, след като беше пребито
Коментари Харесай

Иранска ученичка загина след побой от силите за сигурност

Миналата седмица 15-годишно иранско момиче умря, откакто беше пребито по време на навлизане на силите за сигурност в учебното заведение ѝ. Това заяви учителският синдикат, който прикани управляващите да спрат да убиват " почтени " протестиращи.
Асра Панахи е умряла на 13 октомври, откакто " служители на реда в цивилно облекло са нападнали " гимназия " Шахед " в северозападния град Ардабил, заяви Координационният съвет на учителските синдикати.
Учениците са били отведени в града за " идеологическо събитие " на място, известно като център на митингите, провокирани от гибелта на Махса Амини.
Някои от учениците, които почнали да скандират лозунги против дискриминирането и неравенството, били " подложени на принуждение и обиди от цивилни и забулени дами ", съобщи профсъюзът.
След като са били върнати в учебно заведение, те още веднъж са били бити, се споделя в изказване.
" След това една от ученичките на име Асра Панахи за жалост умря в болница, а няколко възпитаници бяха задържани ", се споделя в известието, като се прибавя, че поради побоя друга ученичка е в кома.
По-късно държавната телевизия излъчи изявление с нейния чичо, в което той съобщи, че тя е умряла от сърдечна непълнота.
Парламентарният представител на Ардабил, Казем Мусави, е представен да споделя, че тя се е " самоубила, като е глътнала хапчета " в отчет на уеб страницата Didban Iran.
Тези разкази провокираха гнева на пенсионираната иранска футболна звезда Али Даеи, който е родом от Ардабил и е имал проблеми с управляващите поради поддръжката си за митингите на Амини.
В обява до 10-те си милиона почитатели в Instagram Даеи съобщи, че не има вяра Панахи да е умрял от сърдечна непълнота и отхвърли като " клюки " изказванието на депутата, че се е самоубил.
В свое изказване учителският профсъюз жигосах решението на учебното заведение да включи учениците в " идеологическото събитие " без единодушието на техните родители.
" Съветът приканва системата, военните и силите за сигурност да прекратят насилието над учениците ".
" Този съвет също по този начин приканва системата да спре убийствата на почтени хора и беззащитни протестиращи ".
В отговор на обявата на Даеи в Инстаграм уебсайтът Mizan Online на правосъдната власт отхвърли неговата версия за събитията като " подправена вест ".
" Ако господин Даеи има някакви доказателства по отношение на изказванията за гибелта на ученичката в Ардабил, от него се чака да ги показа на съответните длъжностни лица допустимо най-скоро и да предприеме следващи дейности ", се споделя в него.
Коалиция от групи за отбрана на правата на индивида, в това число " Амнести интернешънъл ", съобщи, че при репресиите на силите за сигурност против митингите са починали минимум 23 разпознати деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР