Миналата нощ в сирийския град Идлиб неизвестни лица задействали напълнен

...
Миналата нощ в сирийския град Идлиб неизвестни лица задействали напълнен
Коментари Харесай

Ал Кайда взриви десетки кавказки джихадисти в Идлиб

Миналата нощ в сирийския град Идлиб незнайни лица задействали запълнен с експлозив автомобил край постройката на групировката „ Аджнад ал-Кавказ ”. В нея се помещавал щабът и казармата на кавказките ислямисти. Както заяви блогерът QalaatAlMudiq, шестетажната постройка е отчасти разрушена, а пред нея има огромна яма. Загинали над 30 терористи, десетки са ранените.

Взривът провокирал безпорядък и пукотевица в този жилищен регион на града, в който съжителстват „ умерената опозиция” и сирийската Ал Кайда (Хайят Тахрир ал-Шам). Именно последните организирали гърмежа, твърди SMMSyria.

По този метод кавказците са осъдени, че не вземат участие в боевете срещу държавната войска в Идлиб.

БЛИЦ заяви през октомври 2017 година, че чеченските джихадисти от „ Аджнад ал-Кавказ” оповестили преустановяване на бойните дейности в Сирия и неутралитет в противоборството на „ Хайят Тахрир ал-Шам” и „ Ахрар ар-Шам”.

„ В тази война съществуват доста групировки със свои лични цели и политика. Нашият джамаат се състои главно от мухаджири (пришълци) и ние би трябвало да водим деликатна политика, с цел да не позволим на враговете на Исляма да внесат ужас сред другите муджахидини и елементарни мюсюлмани или да дадат мотив за нахлуване на неверниците” – се споделяше в известието.

Лидер на групировката „ Аджнад ал-Кавказ” е Абдула Хаким Шишани, по паспорт Рустам Ажиев. Той има зад тила си 9 година незаконни в Чечня. През 2009 година дошъл в Турция да си лекува получените в Чечня рани, а след започване на войната в Сирия отпътувал на „ джихад”. Те не един път са заявявали, че тяхна последна цел е Русия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР