Миналата Коледа, вдъхновена от възхитителните книги на Рандал Мънро Ами

...
Миналата Коледа, вдъхновена от възхитителните книги на Рандал Мънро Ами
Коментари Харесай

Тим Харфорд отговаря на още от вашите луди икономически въпроси

Миналата Коледа, въодушевена от възхитителните книги на Рандал Мънро „ Ами в случай че? “ и какво в случай че? 2, поканих положителните хора от Twitter да ми задават неуместни хипотетични въпроси за стопанската система, на които бих се опитал да отговоря съществено. Тази година ще създадем всичко това още веднъж.

Алекс пита : Колко огромен би трябвало да бъде един метеорит, направен от доблестен метал, с цел да си коства вършиме галактическа задача, с цел да го върнете?

За да отговоря на този въпрос, се съветвах със Soonish, книга от Кели и Зак Уайнърсмит, която посвещава глава на казуса. Някои метеорити имат доста по-високи концентрации на метал от нормалните покрай земната повърхнина и златен метеорит с порядъчен размер в действителност звучи изкушаващо.

Уви, има три казуса: физика, инженерство и стопанска система. Първо инженерство. Ако желаете да копаете метеорит, би трябвало или да създадете рафинерия в космоса (трудно), или да изпратите големи количества нерафинирана руда назад през атмосфе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР