Миналата годна бе трудна и изпълнена с предизвикателства. Благодаря на

...
Миналата годна бе трудна и изпълнена с предизвикателства. Благодаря на
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Очакваме 2020 година да бъде с по-добри приходи в туризма

Миналата годна бе сложна и изпълнена с провокации. Благодаря на премиера Борисов и на министър Горанов за поддръжката към проведения туризъм. С тази поддръжка чакаме летният туристически сезон през 2020 година да бъде посрещнат с огромна непоклатимост. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard в предаването "Лице в лице " по БТВ.

Тя не чака банкрутът на английския туроператор „ Томас Кук “ да се отрази на приходите от летния туризъм, защото мястото му на българския пазар към този момент е заето от различен водещ английски туроператор. Освен това и два водещи туроператора от Германия също ще водят задгранични туристи.

„ Очакваме 2020 година да бъде със същите и даже по-добри доходи в туризма “, призна министърът на туризма.

Ангелкова: Механизмът за поощряване на проведения туризъм ще направи България по-конкурентна дестинация

„ Днес е значим ден за туризма ни и по различен мотив – страната ни за първи път стартира да ползва механизъм, ориентиран към постигането на съответни резултати в сектора, обвързван с привличането на избран брой туристи. „ Общата стойност на поръчката е 15 милиона лв.. Предстои обявлението ѝ в държавния вестник на Европейски Съюз. Няма ограничавания за процедурата. Механизмът ще се реализира посредством социална поръчка с четири обособени позиции - пазар Германия (предвидени са като бюджет 5 млн. лева без ДДС); пазар Англия - 2,5 млн. лева.); пазар Вишеградска четворка (Полша, Унгария, Чехия и Словакия – 3,75 млн. лева.); пазар Русия (1,25 млн. лева.) “, стана ясно от думите ѝ.

„ Инициативата е извънредно транспарантна и съобразена с условията на Закона за публичните поръчки и Европейската инструкция за публичните поръчки. Така отговаряме на упованията на туристическия бизнес за обезпечаване на повече средства за национална реклама “, акцентира министър Ангелкова.

Тя посочи, че средствата, които ще се дадат ще бъдат за реклама. „ За нас е значимо да се потвърди, интензивността на туристите през туроператорите “, разяснява Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard.

Все повече британци избират България като място за отмора

„ Предвидените суми ще бъдат усвоени единствено при потвърден резултат - растеж на проведени туристически визити през сезон лято 2020. Плащанията по договорите ще се правят 15% предплатено, а останалите 85% - след доклад от изпълнителя за съответни реализирани резултати и одобрение от възложителя. Идеята на Министерството на туризма е механизмът да се приложи пилотно за Черноморието и в случай че се окаже работещ за повишение броя на туристите, след това да се разшири. С него се чака притокът на туристи към страната ни да се усили с 200-300 хиляди “, предвижда министър Ангелкова.

По думите ѝ системата към този момент е дейна.

"Зимният сезон върви в границите на миналогодишия. Пистите в зимните курорти се поддържат с неестествен сняг ", разяснява още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР