Миналата година Valve предприе действия за намаляване на броя игри,

...
Миналата година Valve предприе действия за намаляване на броя игри,
Коментари Харесай

Steam с мерки срещу игрите с лесни ачийвмънти

Миналата година Valve предприе дейности за понижаване на броя игри, които оферират търговия с карти за Steam , като създаде метрика за доверие, която не разрешава на игрите да пускат карти, до момента в който не е ясно, че геймърите в действителност ги играят. Сега компанията прави същото с тези заглавия, които оферират безсистемно така наречен ачийвмънтс или достижения.
В едно малко известие, оповестено в частната група за разработчици (което можем да прочетем посредством SteamDB и Reddit), Valve споделя, че тези игри действително не се употребяват от доста хора, само че объркват логаритмите и консуматори. Поради тази причина, в случай че дадена игра не доближи несъмнено равнище в доверителната канара на Valve, която към този момент бе създадена за игри с карти, тя ще бъде стеснен до 1000 достижения и тези достижения няма да се отчетат за броя на световните достижения на даден състезател. Те няма да могат и да бъдат показани в профила му. Накрая, въпросното заглавие също няма да се брои към броя на игрите, които притежавате, и няма да имате право на купони от нея.

На страницата на всяка игра, която попада в обсега на тези ограничавания, към този момент се демонстрира уведомление.

Понастоящем да вземем за пример, играта Running Through Russia 2 демонстрира известието нагоре. Ако Steam регистрира смяна в метода, по който се оферират ачийвмънтите, това може да докара до повдигане на рестриктивните мерки във времето.

Оригиналната Running Through Russia не е лимитирана, тъй че наподобява, че игрите, пуснати преди влизането в действие на новата политика, са освободени от нея. USA 2 020, която има режим, който просто дава на играчите достижения с течение на времето, също не е лимитирана сега. Ще би трябвало да забележим какво тъкмо е належащо, с цел да може логаритъмът да реши, че дадена игра е „реална“, с цел да може нейните достижения да се броят.

„Не имаме вяра, че тези ограничавания ще окажат негативно влияние върху същинските игри по какъвто и да е начин“, сподели Valve, „а премахването на подправените игри би трябвало да усъвършенства преживяването за всички“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР