Миналата година Proterial, подразделение на Hitachi, започна да разработва феритни

...
Миналата година Proterial, подразделение на Hitachi, започна да разработва феритни
Коментари Харесай

Япония разработи магнити без неодим, подходящи за използване в двигателите на електромобилите

Миналата година Proterial, поделение на Hitachi, стартира да създава феритни магнити със специфичен дизайн, които ще разрешат на електрическите мотори да реализират успеваемост, която ще задоволи производителите на коли, без да се употребява неодим. Тази година от Proterial беше създаден и тестван първообраз на електрически мотор, основан на тях, като компанията твърди, че сходни съставни елементи на задвижването могат да се употребяват в електрическите транспортни средства.

Феритните магнити са формирани най-вече от стоманен оксид, тъй че не се нуждаят от неодим, който се доставя от Китай. Неодимовите магнити нормално са 10 пъти по-силни от феритните – качество, което е доста търсено при производството на тягови мотори. По тази причина феритните магнити не са изключително публикувани в този пазарен сегмент. Proterial твърди, че специфичното оформление на феритните магнити разрешава да се компенсират техните по-слаби характерности и да се основат изцяло конкурентни тягови мотори на тяхна основа.

Компанията не планува да създава независимо сходни електродвигатели, само че е подготвена да доставя феритни магнити на тези производители, които по избрани аргументи не са склонни да употребяват неодимови магнити. Въпреки това, в случай че става дума за всеобщо произвеждане, електродвигателите за превоза, основани на феритни магнити, ще могат да бъдат сложени на поточната линия не по-рано от началото на идващото десетилетие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР