Миналата година през декември сумата беше 1047 лева, тоест 56

...
Миналата година през декември сумата беше 1047 лева, тоест 56
Коментари Харесай

1421 лв бруто са нужни на един възрастен човек в България на месец

" Миналата година през декември сумата беше 1047 лв., т.е. 56 лв. повече за един самотноживеещ работещ българин е в този момент - 9 месеца по-късно ", съобщи президентът на синдикатите Пламен Димитров.

От КНСБ оповестиха, още че сега с цел да живее обикновено едно тричленно семейство от двама възрастни и едно дете, всеки родител би трябвало да внася месечно в бюджета по 992 лв..

" През предишния декември сумата беше с 50 лв. по-малко на разположение. Тоест за 9 месеца имаме 100 лв. нарастване. Това е инфлацията и такива са нужните компесаторни ограничения, които би трябвало да бъдат въведени при заплащането на трудещите се ", безапелационни са синдикатите.

Ръстът на цените при храните и горивата са повода за повишаването на живота у нас, регистрираха от организацията. По техни калкулации над милион и 600 хиляди българи не могат да си разрешат нищо друго, с изключение на да покриват потребностите си от храна и да заплащат сметките си за комунални услуги.

" През зимния интервал 27,5 от популацията не може да подържа дома си задоволително топъл, сочат данните на Евростат ", обявиха още от КНСБ. Това несъмнено се отразява и на здравето на българите, уверени са те.

Доходите, получени от заплата, би трябвало да бъдат задоволителни, с цел да се обезпечи интензивно присъединяване в публичния и обществения живот, упорстват от КНСБ. 
Например, би трябвало да обезпечи " средствата и свободното време за присъединяване в гражданския живот на нацията ", както и на съответни средства от позиция на храна и заслон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР