Миналата година отново е била черна“ за климата, отбелязани са

...
Миналата година отново е била черна“ за климата, отбелязани са
Коментари Харесай

500 учени от 60 страни бият тревога: Миналата година бе „черна“!

Миналата година още веднъж е била „ черна “ за климата, маркирани са температурни върхове и невиждани нива на океаните и на излъчванията на парникови газове. Това се споделя в годишен отчет за положението на климата, представен от международните медии. Планетата продължава да се затопля и няма признаци на закъснение на този развой, декларират цитираните в отчета близо 500 учени от над 60 страни.

Няколко основни знаци като температурите на повърхността, равнището на океаните и излъчванията на парникови газове също са надминали рекордните стойности от 2015 година

„ Температурните върхове от предходната година се дължат на комбинацията от трендове за дълготрайно стопляне на климата и на мощното течение Ел Ниньо при започване на годината “, се споделя в отчета на Американското ръководство за океанографски и атмосферни проучвания и Американското метеорологично сдружение.

В отчета се оповестява, че ледниците по света са се свили за 37-а поредна година. Миналата година те са отстъпили със приблизително към 1 метър. Отбелязани са проливни дъждове и суша, както и тропически циклони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР