Миналата година Кирил Петков и Асен Василев дойдоха в Раднево

...
Миналата година Кирил Петков и Асен Василев дойдоха в Раднево
Коментари Харесай

Красимир Вълчев скочи на Промяната заради комплекса „Марица-Изток“

Миналата година Кирил Петков и Асен Василев пристигнаха в Раднево на 13 септември, с цел да излъжат миньорите, че ще работят за запазването на комплекса „ Марица-Изток “ като минно-енергиен. Направиха го и през днешния ден. Още по-нагло. Защото през миналите месеци работиха за заличаването на комплекса, а не за запазването му, написа във Facebook Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009, лидер на листата на ГЕРБ- в Стара Загора. 

Ако бяха откровени, през днешния ден Кирил Петков и Асен Василев трябваше да кажат следното на миньорите:

• Спазарихме затварянето на комплекса против утвърждението на плана на батериите.

• Трябвате ни единствено през зимата. Останалите сезони си работа като сервитьори, комбайнери, строители.

• Дойдохме да ви баламосаме още един път, с цел да спечелим изборите и да довършим започнатото.



Въпреки че имаше създадени четири модела за енергиен преход, те не стъпиха на един тях, а избраха всекидневен модел на частна компания, залагащ на закупуването на батериите. Отказаха се да работят за вложения в софтуерни решения, които да удължат производството на сила от въглища при понижаване на излъчванията на въглероден двуокис, каквито оферти имаше в другите създадени модели.

Проектът за батериите е ужасяващо недоходоносен и необяснимо огромен. И Европейската комисия го знае. И единствената причина да бъде утвърден от Европейска комисия е, че против това е стихотворец ангажимент за затваряното на комплекса. А единствените разумни аргументи да бъде препоръчан от българското държавно управление, са лобизъм и корупция.

Това е истината, „ Продължаваме промяната “ и техните съдружни сътрудници предадоха и продадоха ползите на комплекса, на региона, на енергийната система и страната против корупционния план за батериите. Както сподели президентът на КТ Подкрепа: “мафия ” и бизнес от най-гадно олигархично естество ”.

Ще ви напомня, че едно от първите решения на обединението, водена от Политическа партия, беше да обезпечен свръхпечалби на притежателите на фотоволтаици, като отхвърлиха предлагането на сътрудника Дилян Добрев, огромните ВЕИ мощности да бъдат изключени от обсега на мораториума. „ Марица-изток “ пречи на фотоволтаичните лобита. Но също съща по този начин и им би трябвало, с цел да балансира системата. Ако има акумулатори, комплексът ще им би трябвало единствено през зимата, когато не грее слънце и токът от батериите няма да е задоволителен. Това е тяхната логичност и тя не е загадка. Сандов си я изрече искрено на първо време, по-късно и Асен Василев. Чух го персонално на парламентарен блицконтрол. Признаха си за същинските планове и с плана на териториален проект.

Излъгаха и, че са избавили комплекса, като са премахнали предложенията в Плана за възобновяване и резистентност за парогазова централа. Такова предложение имаше единствено в промени план от държавното управление, в което Кирил Петков и Асен Василев бяха министри предходната година, т.е. те са го избавили от себе си. В плана, оставен от, нямаше парогазова централа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР