Миналата година Камбоджа е привлякла инвестиции в дълготрайни активи в

...
Миналата година Камбоджа е привлякла инвестиции в дълготрайни активи в
Коментари Харесай

Камбоджа е привлякла инвестиционни проекти на стойност 4,6 милиарда долара през 2022 г.


Миналата година Камбоджа е привлякла вложения в дълготрайни активи в размер на 4,685 милиарда щатски $, което е със 7,5% повече от миналата, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на отчет на Съвета за развиване на Камбоджа. 

Съветът за развиване на Камбоджа издаде документи за регистрация на нови капиталови планове на обща стойност 3,449 милиарда щатски $ в зони, в които не работят по-свободни стопански регулации. Това бележи нарастване от 49 % на годишна база. Инвестиционните планове, регистрирани в свободните стопански зони, са намалели с 39 % до 1,235 милиарда щатски $, се показва в отчета.

Местните капиталови планове с общ капитал от 2,707 милиарда $ съставляват 57 % от общите вложения, до момента в който вложенията от Китай възлизат на 1,408 милиарда $ (30 процента). Други страни, които влагат в Камбоджа, са Тайланд, Япония, Каймановите острови, Сингапур, Корея, Британските Вирджински острови, Малайзия и Австралия.

Ефективният надзор върху коронавирус пандемията, новият закон за вложенията и комерсиалните преференции по споразуменията за свободна търговия с други страни, както и Регионалното всестранно икономическо партньорство, дадоха подтик на Камбоджа да притегля нови вложения, сподели Лим Хенг, вицепрезидент на Търговската камара на Камбоджа.

" Търговските съглашения с Китай и Регионалното всестранно икономическо партньорство наред с сполучливото ръководство на коронавирус пандемията доведоха до обновяване на всички социално-икономически действия. Това са катализатори за привличане на нови вложения в Камбоджа ", сподели господин Лим Хенг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР