Миналата година измислих термина enshittification“, за да опиша начина, по

...
Миналата година измислих термина enshittification“, за да опиша начина, по
Коментари Харесай

„Enshittification“ идва за абсолютно всичко

Миналата година измислих термина „ enshittification “, с цел да опиша метода, по който платформите се разпадат. Тази неприлична дребна дума направи огромни числа; в действителност удари духа на времето.

Американското диалектно общество го направи своя Дума на годината за 2023 година (което, допускам, значи, че в този момент несъмнено получавам емотикон на кака на надгробния си камък).

Така че какво е enshittification и за какво се възпламени? Това е моята доктрина, която изяснява по какъв начин интернет е бил колонизиран от платформи, за какво всички тези платформи се деградират толкоз бързо и изцяло, за какво това има значение и какво можем да създадем по въпроса. Всички ние претърпяваме ужасно комплициране, в което услугите, които имат значение за нас, на които разчитаме, се трансформират в големи купчини лайна. Това е разочароващо. Това е деморализиращо. Дори е ужасяващо.

Мисля, че рамката на еншитификацията значително го изяснява, извеждайки ни от мистериозното царство на „ великите сили на историята “ и в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР