Миналата година броят на туристическите посещения в Хърватия е бил

...
Миналата година броят на туристическите посещения в Хърватия е бил
Коментари Харесай

Чуждите туристи в Хърватия надхвърлиха 20 млн. през миналата година

Миналата година броят на туристическите визити в Хърватия е бил 20,6 милиона, като са осъществени 108 милиона нощувки в страната, заяви Хърватският туристически съвет (HTZ), представен от организация ХИНА.

Посещенията са били с 9 на 100 повече по отношение на 2022 година, а нощувките с 3 на 100 повече.

Данните на регистрационната система eVisitor демонстрират, че нощувките са на равнището на рекордната 2019 година преди началото на коронавирус пандемията.

Хърватия е била най-предпочитана дестинация за германци, словенци, австрийци, поляци, както и за локалните хърватски посетители, съгласно статистиката за нощувките.

Освен това Чехия, Унгария, Словакия и Нидерландия също са били значими туристически пазари, от които в Хърватия идват туристи.

Миналата година Хърватия в допълнение затвърди позицията си на една от най-желаните европейски дестинации, сподели шефът на съвета Кристян Станичич.

Според eVisitor единствено през декември броят на туристическите визити е скочил със 17 % до 394 000, а нощувките са се нараснали с 10 на 100 до 938 000.

Най-много туристи през последния месец на 2023 година са пристигнали от Словения, Австрия, Босна и Херцеговина, Германия и Италия, както и локални туристи. Най-търсените дестинации са били Загреб, Опатия, Сплит, Дубровник.

90 000 туристи са посрещнали Нова година в хърватските градове.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР