Миналата година бе среден 3,20Слаб 2,88 е оценката на ангажираните

...
Миналата година бе среден 3,20Слаб 2,88 е оценката на ангажираните
Коментари Харесай

Писаха слаб 2,88 на държавата

Миналата година бе междинен 3,20


Слаб 2,88 е оценката на ангажираните с грижата за децата държавни институции за предходната година, оповестиха от Национална мрежа за децата. Организацията, която сплотява 150 Неправителствени организации, работещи с деца и за деца, от 7 година прави годишни разбори за осъществяването на уговорките на страната във връзка с подрастващите в пет области.

Обобщените данни се разгласяват в отчет “Бележник ”, като тази година комплексната оценка е най-ниска от основаването на формата. За съпоставяне, предходната година тя бе междинен 3,20. Докладът тази година е основан на мнението на близо 600 деца и възрастни.

Най-висока оценка от петте посоки в тазгодишния “Бележник ” е за област “Здравеопазване ” – 3,19, поради намаляването на детската смъртност до 6,5 промила. Среден 3,02 получава “Образование ”, двойкаджии са “Правосъдие ” – с 2,79, “Основни правила по Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето ” – с 2,60, и “Семейна среда и различни грижи ” – с 2,53.

Докладът сочи, че 385 000 или 32% от българчетата живеят в беднотия, а в риск от бедност и обществено изключване са 45,6%.

Любопитни данни има и в така наречен “Малък бележник ”, който обобщава отзиви на деца, родители и учители. Подрастващите упорстват в клас да научават повече за правата си, да имат спортни и на практика занимания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР