Миналата година Apple представи първите си компютри с фирмените Apple

...
Миналата година Apple представи първите си компютри с фирмените Apple
Коментари Харесай

Кога да очакваме второто поколение Apple Silicon

Миналата година Apple показа първите си компютри с фирмените Apple Silicon М1 чипове и съобщи, че в интервала до 2022 година ще отстрани изцяло зависимостта си от Intel.

Новите чипове осезаемо усъвършенстваха продуктивността на преносимите компютри и настолните iMac и Mac Мini модели, само че въпросът, който най-силно ни вълнува към днешна дата, е по кое време ще забележим компютри с второ потомство Apple Silicon.

Данни на Nikkei от тази седмица разкриват, че производството на така наречен М2 чипове към този момент е в ход и е поверено на тайванския производител на съставни елементи Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).
 Снимка 528922

Както и първата генерация, второто потомство Apple Silicon ще комбинира CPU, GPU и невронни мрежи в независим чип, основан на последните пет-нанометрови технологии (N5P) на TSMC.

За производството на М2 ще са нужни най-малко три месеца, споделят от Nikkei, което значи, че чиповете най-вероятно ще са подготвени през месец юли.

Очакванията са, че първите компютри, работещи с тях, ще се появят през втората или третата четвърт на годината.
 Снимка 504811

Това най-вероятно ще са два нови модела MacBook Pro с 14 и 16-инчови екрани.
 Apple iMac и всичко за новия модел с М1 чип
С какво ще ни изненада новият iMac

И на кой различен артикул на Apple наподобява

Всичко това значи, че в идващите месеци ще можем все по-често да намираме миналогодишните Pro и Air преносими компютри с понижени цени освен в интернационалните онлайн магазини, само че и в българските аутлети.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР