Миналата година Apple обяви намерението си да продължи да купува

...
Миналата година Apple обяви намерението си да продължи да купува
Коментари Харесай

Apple ще продължи да оборудва iPhone с 5G модемите на Qualcomm до 2027-ма. А уж щяха да се откажат от тях тази година

Миналата година Apple разгласи желанието си да продължи да купува 5G модемите на Qualcomm най-много до 2026 година Дотогава производителят на iPhone възнамерява да сътвори и да стартира да употребява собствен личен аналог. Разработването на личен 5G-модем обаче ще отнеме повече време. Тоест Apple ще би трябвало да употребява чиповете на Qualcomm най-малко до 2027 година За това свидетелства новото съглашение сред фирмите.

Тази вест беше доказана от основния изпълнителен шеф на Qualcomm Кристиано Амон по време на оповестяването на финансовите резултати на компанията за първото тримесечие на финансовата 2024 година. Според основния изпълнителен шеф на Qualcomm компанията Apple ще продължи да употребява 5G модемите на Qualcomm до месец март 2027 година Все още няма формален коментар от страна на представителите на Apple по отношение на удължаването на съглашението.

Новината за удължаването на съглашението сред Apple и Qualcomm не е изненада. Производителят на iPhone от години работи по създаването на свои лични 5G модеми. През 2019 година Apple закупи подразделението за модеми на Intel за 1 милиарда $, което даде на Apple над 17 000 патента и над 2 200 чиновници. Това обаче не беше задоволително и създаването на 5G модема към момента не е финализирано.

Миналата година Bloomberg писа, че създаването на 5G модеми се е оказало „ разочароващо пътешестване “ за инженерите и ръководителите на Apple. Според добре осведомени източници прототипите на 5G модемите на Apple не са съумели да надминат аналозите на Qualcomm във връзка с продуктивността и енергийната успеваемост. Първоначално се очакваше първите устройства на Apple със лични 5G модеми да бъдат пуснати в продажба по-късно тази година. Удължаването на съглашението с Qualcomm обаче подсказва, че Apple е надалеч от това.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР