Миналата година 270 000 германци са напуснали , пише Die

...
Миналата година 270 000 германци са напуснали , пише Die
Коментари Харесай

Младите германци напускат страната

Миналата година 270 000 германци са напуснали , написа Die Welt. В същото време от 2005 година се следи негативно салдо на миграция в страната, т.е. доста повече жители напущат страната, в сравнение с се връщат. Особено висок пик в броя на емигрантите е регистриран през 2016 година Общо от този миг до 2019 година Германия е изгубила 335 787 свои жители, предава организация Фокус.
Но заслужава да се означи, че увеличението на броя се дължи, наред с други неща, на измененията, които Федералната статистическа работа одобри. Сега там започнаха да преглеждат за отпътували зад граница всички, които са се отказали от виталното си пространство в Германия и не са се записали на никое място другаде на територията на Федерална република Германия.
 Меркел: Настоящите ограничения не са задоволителни Меркел: Настоящите ограничения не са задоволителни
Канцлерът Ангела Меркел сподели в понеделник на сътрудниците от своята партия, че съществуващите ограничаващи ограничения в Германия няма да бъдат...
Изтичането на германци е изключително значимо на фона на превишението на смъртните случаи в страната над броя на ражданията, продължава изданието. За 3,6 милиона смъртни случая има единствено 2,4 милиона новородени с майки, които имат немско поданство. Оказва се, че Германия годишно губи няколкостотин хиляди . Но този отлив се компенсира от много висока миграция от други държави-членки на Европейски Съюз, както и филантропична миграция. Хората идват най-вече от Румъния, Сирия, Турция, Индия и България. Поради това в този момент в Германия към този момент една четвърт от германците (21,2 милиона) имат миграционен генезис, което е с 400 000 повече от предходната година.
Гражданите на Федерална република Германия отпътуват основно за Швейцария, Австрия, Съединени американски щати, Англия и Испания. В същото време, съдейки по резултатите от анкети, извършени от Федералния институт за проучване на популацията, една трета от тях имат висше обучение. Има несъразмерно доста притежатели на докторска и магистърска степен измежду напусналите. Освен това множеството от тях са младежи. Средната възраст е 37 години, заключава Die Welt.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР