Миналата есен бе публикувана първата информация за новата функционалност на

...
Миналата есен бе публикувана първата информация за новата функционалност на
Коментари Харесай

В новата версия на Windows 10 се появи функцията Sets

Миналата есен бе оповестена първата информация за новата функционалност на Windows 10 с име Sets.
Sets  дава опция, другите приложение и другите сесии на едно и също приложение, да се започват и работят в обособени раздели. Досега, достъп до тази функционалност имаха единствено дребен брой тестери от програмата Windows Insider.



В началото на тази седмица излезе новата тестова версия на Windows 10 с номер 17639. Сега разбрахме, че в нея, функционалността Sets е към този момент налична за всички инсайдъри.

Всеки тестер от програмата Windows Insider към този момент свободно може да опитва новата опция за преразпределяне на програмните прозорци на приложенията в обособени раздели. Възможно е и тяхното групиране в обособени сбирки според от задачата. Интересно е, че Sets не работи с браузъра Edge и преместването на негова прозорец срутва системата. Но това бързо ще бъде оправено.

Microsoft е опростил превключването сред групите от раздели. Това става с добре познатата композиция Alt+Tab. Задействането на този вид на Alt+Tab става от настройките за многозадачна работа;



Освен това, десният клик върху раздела отваря в допълнение меню с разнообразни варианти – затваряне на останалите раздели, пренасяне и така нататък Възможно е отменяването на към този момент затворен раздел.



 

kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР