Минаха пет месеца от отвличането на Адриан Златков, но важното

...
Минаха пет месеца от отвличането на Адриан Златков, но важното
Коментари Харесай

Валентин Радев: Оптимист съм, че ще стане ясно кой стои зад убийствата на Петър Христов и Иво Стаменов

Минаха пет месеца от отвличането на Адриан Златков, само че значимото е, че стигаме до някои от лицата, които са забъркани в това. Чрез тях се надяваме да стигнем до всички останали. Подозираме доста, отговори имаме, само че въпросът е за кои има доказателства. Това сподели пред БТВ министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

На въпрос дали са свързани със старите групи за отвличания, министър Радев сподели, че съгласно информацията, която имат, по-скоро няма такава връзка.

Освен Златко Баретата, разпитвани са и други хора, които не са осветени досега. Продължава досъдебното произвеждане. Този случай е подобен, че би трябвало да покажем, че по този начин не може да продължава, добави Радев.

Той напомни, че от 2013 година насам не е имало отвличания, а преди този момент е имало над 30 похищения.

Валентин Радев съобщи, че се работи по случаите с убийството на предприемача Петър Христов на Иво Стаменов, който умря от раните си. По думите му са отделени най-хубавите експерти и хората са доста стимулирани.

Вътрешният министър сподели, че е оптимист, че ще стане ясно кой стои зад убийствата на тези хора.

Той даде като образец положителната разкриваемост на убийства – през 2016 година те са 76, като единствено 10 от тях не са разкрити, а през 2017 година са 95, като 94 са разкрити.

Има готови хора, доста е значимо да има потенциал, сподели Валентин Радев.

Парите, които са отделени за служителите на реда, са 100 млн. лева, съобщи министър Радев, като добави, че преди този момент са дадени още 55 млн. лева, а преди Нова година още 20 млн. лева като 13-а заплата.

Тези пари идват от бюджета на Министерство на вътрешните работи, разясни той. По думите му се получават 15% нарастване на заплатите, които години преди този момент не са били обновени.

Ако стопанската система продължава с такива темпове, следващата година ще има още 10% нарастване, сподели министърът.

Оградата по границата с Турция е най-сигурната европейска граница и това не го споделяме ние, разяснява Валентин Радев и добави, че се работи по нов план, при който от 160 млн. евро солидарна помощ, ще купят в допълнение датчици и техника и ще усилят това оборудване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР