Минаха любимите на всички празници в края на годината. Но

...
Минаха любимите на всички празници в края на годината. Но
Коментари Харесай

Вирусите идват! Ето как да подсилим имунната си система

Минаха обичаните на всички празници в края на годината. Но идват вирусите и грипът. И в случай че първите ги чакахме с неспокойствие, то вторите желаеме непременно да ни подминат.
Отговорни за това да не позволяват тези „ нашественици “ са клетките на имунната система. Те обаче бързо се изтощават през зимата, тъй като са подложени на разнообразни тествания.
Ниските температури и неналичието на свежи плодове и зеленчуци изтощават имунната система и тя елементарно пропуща вирусите.
В добавка идва и стресът в края на годината, когато всички завършваме плановете, финансовата година и дилемите. Затова не е изненада, че от време на време тъкмо за Коледа получаваме освен дарове, само че и хрема и кашлица. Спасението е в поддръжката на имунната система с всички вероятни средства – уравновесен хранителен режим, повече успокоение и коктейли за по-силен имунитет.

Ето и няколко предписания:
- Разбърква се куркума на върха на лъжичка с лъжица мед и половин чаена чаша кисело мляко. След закуска се одобряват 2-3 лъжици.

- Настъргва се половин корен джинджифил в чаша мед. Добавят се нарязан на ситно добре почистен лимон и се разбърква. Тази примес можете да вършиме и на чай, като разбъркате примес от нея в чаша топла вода.

- Чесън с кисело мляко: Вкусната заливка за летните пържени тиквички е апетитен коктейл и за възстановяване на имунитета през зимата. Добавете го към запечени картофи или печени чушки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР