Минах преди малко през Княжеската градина - да огледам за

...
Минах преди малко през Княжеската градина - да огледам за
Коментари Харесай

Трайчо Трайков се предложи за областен управител на София

" Минах доскоро през Княжеската градина - да огледам за последно местата, където идната седмица започваме построяването на детска площадка и спортна площадка. И си мисля - по този начин и по този начин ще се назначават нови регионални шефове, бих си предложил услугите за София. Имам и подготовка, и стратегия, и увереност ", написа в профила си във Facebook Трайчо Трайков, който е някогашен министър на стопанската система в първия кабинет на ГЕРБ.

Именно в Княжеската градина се намира Паметникът на Съветската войска, за което унищожаване от дълго време упорства и Трайков, и политическата му мощ Демократична България. 

Преди няколко месеца ГЕРБ и Демократична България в СОС взеха решение паметникът да бъде изместен, само че последващите дейности са отвън прерогативите на Столична община. Гласуването пък беше съпроводено от митинги на няколко политически сили, измежду които Българска социалистическа партия и " Възраждане ", оповестили се против премахването на " МОЧА ", както го назовават последователите на демократичната общественост в столицата.

Последната дума обаче има страната и регионалният шеф на София. Служебното държавно управление отхвърли да се занимава с горещия картоф Паметник на Съветската войска, като някогашният министър председател Гълъб Донев акцентира, че решението принадлежи на постоянно държавно управление.

Редовният кабинет в този момент обаче е на ПП-ДБ с поддръжката на ГЕРБ, които стоят и зад решението за премахването на паметника. Че решението принадлежи на регионалната администрация и страната подсети по време на снощното показване и кандидат-кметът на ПП-ДБ и " Спаси София " Васил Терзиев, в отговор на въпрос какво има намерение да направи с Паметника на Съветската войска. 

Самият Трайчо Трайков пък бе показан като член на екипа на Терзиев, който разгласи, че той ще е единият от районните кметове, които ще запазят поста си.

Сега Трайков изненадващо съобщи интерес към поста на регионален шеф, който още не е стихотворец от представители на новата изпълнителна власт. Областните шефове към момента не са заменени, защото, по думите на премиера Николай Денков отпреди дни, процесът се бави поради съгласуването на кандидатурите сред ПП-ДБ и ГЕРБ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР