Мина в Червено море край бреговете на Саудитска Арабия близо

...
Мина в Червено море край бреговете на Саудитска Арабия близо
Коментари Харесай

Експлодирала мина удари танкер край бреговете на Саудитска Арабия

Мина в Червено море край крайбрежията на Саудитска Арабия покрай Йемен експлодира и повреди петролен танкер, оповестиха управляващите. Това е последният случай, ориентиран към кралството на фона на дългата му война против йеменските бунтовници хуси, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Взривът е плаващия под малтийски байрак гръцки танкер MT Agrari покрай град Шукайк в Саудитска Арабия.

" Техният транспортен съд е бил нападнат от незнаен източник ", се споделя в изказване на операторите на Agrari, като се добавя: " Agrari е ударен на към 1 метър над ватерлинията и е претърпял пробив. Потвърдено е, че екипажът е в сигурност и няма потърпевши хора. "

Корабът към момента е плавал край брега, като на борда са се качили саудитски публични лица, оповестиха от компанията.

Саудитска Арабия към момента не е признала за случая.

Британската компания за сигурност " Амбри " заяви за гърмежа и го приписа на мина.

Експлозията става, откакто крилата ракета, изстреляна от йеменските бунтовници хуси, е блъснала петролно оборудване в саудитския град Джида.

Водената от Саудитска Арабия коалиция заяви във вторник, че е премахнала и унищожила пет военноморски мини, създадени от Иран, засадени от хусите в южното Червено море, осъждайки опитите за офанзиви като " сериозна опасност за морската сигурност в пролива Баб ал-Мандаб ".

Водена от Саудитска Арабия коалиция се бори с хутите от март 2015 година Военните чиновници на хутите не дадоха отговор неотложно на молба за коментар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР