Мина доста време, откакто ChatGPT беше пуснат публично и хората

...
Мина доста време, откакто ChatGPT беше пуснат публично и хората
Коментари Харесай

6 неочаквано полезни приложения на ChatGPT

Мина много време, откогато ChatGPT беше пуснат обществено и хората към този момент са намерили доста забавни приложения за него. Един ютубър е употребявал ChatGPT, с цел да се опита да поправи автомобил, възпитаници са изготвяли своите есета благодарение на чатбота, а доста други са разкрили, че той е много потребен в ежедневни обстановки, като да вземем за пример в градинарството или в подготовка за изявленията за работа.

Но в случай че сте си мислели, че ChatGPT е съвършен единствено за писане и отговаряне на въпроси, по-добре си помислете още веднъж. Всъщност има безчет други приложения, някои от които може би даже не са ви минавали през мозъка. В тази публикация ще ви срещнем с 6 от непредвидените (и почтено казано, гениални) приложения за потребление на ChatGPT, които безусловно би трябвало да опитате още в този момент. Имайте поради обаче, че приложенията, които ще разгледаме изискват ChatGPT Plus – това е платения абонамент на чатбота. Можете да опитате някои от подканите в безплатната версия, само че имайте поради, че може да не получите тъкмо същия отговор.

1. Анализ на вашия „ персонален “ цвят

Напоследък доста хора са захласнати от концепцията да познават персоналните си цветове и за това има основателна причина. Личният ви цвят ви подсказва какви тъкмо нюанси на облеклата, грима и даже аксесоарите се съчетават с вашия цвят на кожата, косата и очите. Когато носите верните нюанси, изглеждате по-малко скучни и по-млади. Професионалният цветови разбор обаче може да коства много скъпо, от време на време даже над 500 $. Ако не ви се желае да отделяте толкоз пари единствено с цел да разберете цветовата си палитра, можете просто да употребявате ChatGPT.

Точно в магазина на GPT в акаунта ви в ChatGPT Plus ще намерите „ Personal Color Analysis GPT “, който прави тъкмо това: дефинира какви са персоналните ви цветове. Ето по какъв начин да го употребявате:

Влезте в профила си в ChatGPT. Надградете до ChatGPT Plus, в случай че към момента не сте го създали. Кликнете върху „ Explore GPTs “ в левия непряк панел. Напишете „ Personal Color Analysis “ в лентата за търсене. Изберете GPT-то, създаден от Лана Алжуаид. Натиснете „ Start Chat “, с цел да започнете разбора.

В полето за чат качете свое селфи без грим и при положително осветяване. Не е належащо да въвеждате каквито и да било подсказки, защото чатбота ще знае тъкмо какво да направи с вашето изображение. След това той ще ви даде разбор въз основа на вашата фотография. Можете да изпратите спомагателни подсказки, в случай че имате потребност от повече информация.

2. Стилизиране на вашия дом

Да черпите ентусиазъм от Pinterest е занимателно, само че от време на време е прекомерно мъчно да откриете фотография, която да дава отговор навръх това, което сте си намислили. Предизвикателство може да бъде и когато декорът и стилът наподобяват добре единствено на фотоси, само че не и във вашето пространство. Ако единствено можехте да получите мнението на интериорен дизайнер, без да харчите стотици долари за консултация – с ChatGPT Plus в действителност можете да го извършите. „ Съветникът по стила на дома “ предлага оферти за украса на дома, които да подхождат на съответните ви желания и на самото пространство. Той даже може да генерира и образно показване на своите оферти. Следвайте следните стъпки, с цел да го употребявате:

В профила си в ChatGPT Plus изберете „ Explore GPTs “ в горния ляв ъгъл на екрана. Потърсете „ Home Style Advisor “. Уверете се, че това е GPT на Ерик Рафаел Рамос Суарес. Щракнете върху „ Start Chat “.

Използвайте някоя от авансово квалифицираните подсказки или въведете своя лична.

Aко качите фотография без никакви подкани, GPT ще я проучва и ще ви даде общи оферти. Можете обаче да изберете да зададете съответни въпроси, като да вземем за пример: „ Можете ли да споделите някои оферти за подредбата на мебелите в спалнята ми? “ или „ Какъв фон мога да прибавя, с цел да наподобява това пространство индустриално? “. Поискайте изображение, което да ви помогне да си визиите по-добре предложенията на GPT.

3. Получаване на оферти за облекло въз основа на това, което към този момент притежавате

Знаете, че ви се е случвало – стоите пред дрешника си, закъснявате за час или среща, само че към момента не сте избрали тоалет. Това е много разочароващо и просто ви се желае да имате персонален стилист, който да ви каже какво тъкмо да облечете. Добрата вест е, че в действителност имате подобен – в лицето на ChatGPT. Инструментът се споделя „ My Curated Closet “. Той е основан, с цел да ви дава рекомендации за съвременно или непреходно облекло благодарение на нещата, които към този момент имате в дрешника си. За да употребявате това GPT, ето какво би трябвало да извършите:

Намерете „ My Curated Closet “ от магазина на GPT (разработен от Дженифър Тома). Натиснете „ Start Chat “. Качете фотоси на облеклата си. GPT автоматизирано ще разпознае кои са детайлите и ще ви даде хрумвания по какъв начин да ги стилизирате, дружно с аксесоари и даже обувки.

За да получите по-добър отговор от ChatGPT, включете желаните от вас стилове или частите, които желаете да носите в подканата си. В взаимозависимост от заданието, GPT ще изведе изображение, с цел да ви даде визия по какъв начин би изглеждало облеклото.

4. Генериране на хрумвания за пози за фотоси

Както множеството хора, евентуално и вие обичате да вършиме фотоси, с цел да запазите момента, само че може би не знаете по какъв начин да застанете пред камерата. Не знаете къде да гледате или какво да вършиме с ръцете си. Това става още по-неприятно, когато сте сами и няма кой да ви насочи по какъв начин да позирате. За ваш шанс ChatGPT може да ви послужи като помощник при снимане благодарение на инструмент, наименуван Photo Pose Pro. Той всъщност генерира хрумвания за театралничене въз основа на предоставения от вас сюжет. Ето малко по малко по какъв начин работи той:

Потърсете в магазина на GPT в профила си в ChatGPT Plus. Потърсете „ Photo Pose Pro “ в магазина на GPT (разработен от Bao Quoc Phan). Натиснете „ Start Chat “ в описанието на GPT. Кликнете върху един от наличните способи за започване на диалог.

Алтернативно, използвайте персонализирана подкана, като да вземем за пример:

Помогнете ми да театралнича в бална рокля. Какви пози мога да направя за моето туристическо премеждие идната седмица? Аз съм с още трима души. Как можем да позираме, до момента в който сме на женитба?

Photo Pose Pro ще изброи примерни пози, които можете да извършите, дружно с подробни указания по какъв начин да извършите всяка от тях. Той също по този начин отива още по-далеч и дава подобаващи фотографски препоръки, които можете да приложите, като да вземем за пример да накарате фона и осветлението да работят във ваша изгода и даже да добавите атрибут. За да получите образна визия за позите, можете да продължите и да поискате да генерирате няколко изображения.

5. Задаване на напомняния

Когато графикът ви е претъпкан до краен лимит е елементарно да пропуснете някои значими неща. Задаването на увещание на смарт телефона ви е най-хубавият метод да избегнете това, само че в случай че през множеството време сте на компютъра, не бихте желали да откъсвате очи от монитора, единствено с цел да вземете смарт телефона си. Създаването на увещание в календара ви също не е толкоз елементарно. Ще би трябвало да попълните няколко полета, преди да натиснете бутона за опазване. За благополучие, има по-лесен метод за основаване на увещание с ChatGPT – просто използвайте инструмент за напомняния. Той ще ви разреши да създавате напомняния непосредствено от работния плот, без да е належащо да попълвате редица полета.

Намерете „ Task Reminder “ в магазина на GPT. Използвайте този, изработен от Biswas Gauli. Изберете един от авансово заложените шаблонио на диалог в чатбокса на Task Reminder, с цел да изпробвате инструмента. Въведете потребителското си увещание като подкана. За по-голяма акуратност не забравяйте да включите съответния час и часова зона и да добавите местоположението и описанието, в случай че е належащо. След като изпратите поръчка, Task Reminder ще сътвори връзка към събитието в Гугъл Calendar и Microsoft Outlook Calendar. Копирайте генерираната връзка към желания от вас календар. Поставете го в адресната лента на браузъра си. Влезте в календара си, в случай че още не сте го създали. Запазете събитието.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР