Мими Христова ще се бори за бронзов медал от световното

...
Мими Христова ще се бори за бронзов медал от световното
Коментари Харесай

Мими Христова ще се бори за бронз на световното, Евелина Николова отпадна от битката за отличията и квота

Мими Христова ще се бори за бронзов орден от международното състезание в Белград, откакто записа победа във втория кръг на репешажите на категория до 65 кг.

Европейската ни шампионка надделя с туш рускинята Валерия Дондупова и по-късно довечера ще излезе още веднъж на тепиха в опит да завоюва първото си отличие от шампионат на планетата при дамите.

В разногласието за бронза Христова ще се изправи против друга състезателка с безпристрастен статут Татяна Паулава.

Битката попада в програмата на финалната сесия от петия ден на международното състезание, която ще може да гледате НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3 довечера от 19:00 часа!



Другата ни представителка в репешажите през днешния ден Евелина Николова стартира с победа в категория до 57 кг, откакто тушира Лайлокхон Собирова от Узбекистан.

За страдание, в идващия кръг бронзовата ни медалистка от Олимпиадата в Токио загуби от нигерийката Одунайо Адекуоройе и по този начин се елементарни с фантазиите си втори орден от международно състезание след бронза в Лас Вегас през 2015-а година.

Освен това провалянето на Николова я лиши и от опцията най-малко към този момент да завоюва квота за ЛОИ Париж 2024 и по този начин тя ще би трябвало да изчака до квалификационните шампионати следващата година.



В същото време отличен старт записаха трите български представителки, които през днешния ден за първи път излязоха на тепиха в " Щарк Арена " - и не престават напред към идната фаза. Дудова и Янева се борят и за олимпийски квоти



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР