Мими Христова и Юлияна Янева може да се срещнат на

...
Мими Христова и Юлияна Янева може да се срещнат на
Коментари Харесай

Мими Христова и Юлияна Янева може да се срещнат на полуфиналите на турнира по борба в Загреб

Мими Христова и Юлияна Янева може да се срещнат на полуфиналите при 68-килограмовите на рейтинговия шампионат по битка в Загреб.

И двете стартират от квалификациите и с в долната скица. Юлияна, която е европейска шампионка в категорията, ще има за съперничка София Шафле (Германия), трета на Евро 2022 до 20 година А Мими, еврошампионка от по-долната категория, ще излезе против 38-годишната Йелена Шалигина, бронзова олимпийска медалистка от Пекин 2008 и двукратна международна вицешампионка.

На шампионата на България преди седмица двете се срещнаха още на старта в категорията, а Мими завоюва срещата с 3:2.

В същата категория София Георгиева ще излезе против монголката Делгермаа Енхсайхан, трета на азиатските игри през 2023-а.

В категория до 62 кг Биляна Дудова чака победителката от срещата сред шведка и хърватка.

Днес стартират и мъжете в класическия жанр. Айк Мнацаканян, бронзов медалист от международни и европейски шампионати, чака спечелилия от квалификациите сред французин и чех. В същата категория Стоян Кубатов среща японеца Нао Кусака, бронзов медалист от последните две международни първенстви. Кубатов е пети от мондиала през 2023-а, само че в по-долната неолимпийска категория до 72 кг.

Участието си стартира и Йоан Димитров против беларусина Кирил Мискевич в категория до 87 кг. Съперникът му е международен вицешампион и втори в Европа, успехите на „ Никола Петров “ през 2022-а и на шампионата е с безпристрастен статут.

Срещите стартират от 11:00 часа, финалите са от 19:00 часа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР