Милото лице на греха. Сочена за фаворит, но сочена и

...
Милото лице на греха. Сочена за фаворит, но сочена и
Коментари Харесай

Камила Валиева - милото лице на греха

Милото лице на прегрешението. Сочена за любимец, само че посочена и с пръст като нечестна измамница. Съдбата от дълго време беше решила, че Камила Валиева ще запомни Игрите в Пекин, само че орисията на 15-годишната рускиня направи изострен и неочакван завой в неверната за нея посока.

Западът атакува руснаците още веднъж на спортното поле, атакувайки една от най-големите звезди сега. И тази офанзива напълно разумно се базираше на обстоятелства - даже на 15 години, допингът и неразрешените субстанции са в употреба в Русия, което е неприемливо.

Но истината е, че Камила беше инструментът, с който институциите си разменяха крошета, само че по двуличен метод. От Световната антидопингова организация (WADA) разкриха, че забавянето на въпросната допинг проба на рускинята се е получило, тъй като от лабораторията в Стокхолм не знаели, че пробата е с приоритет и би трябвало да излезе преди началото на Игрите.



Руските им сътрудници пък първо възпряха, а по-късно разрешиха на 15-годишното момиче да се състезава, като сами си противоречаха в опит да запазят и дребното останала чиста известност на съветския спорт. Говорителят на МОК Марк Адамс в началото се дистанцира от случая, само че от МОК по-късно оповестиха, че в случай че Валиева завоюва орден в самостоятелното съревнование при дамите, то те няма да проведат формалната гала по награждаване.



Този орден обаче не пристигна - Валиева рухна - както на леда, по този начин и на психическа основа - и от лидерската позиция след късата стратегия финишира едвам четвърта след волната.

И чак тогава - когато всичко беше завършило, светът прегърна Камила - Томас Бах осъди леденото държание на антуража на фигуристката, наричайки " смразяващо " отношението на треньорката ѝ Тутберидзе към нея след неуспеха във волната стратегия.



Последва категоричен отговор - само че не в обществените мрежи, а на летище Шереметиево в Москва, където Валиева беше посрещната като воин от почитателите си.



Игри сред институции, поредност от систематични неточности с една жертва - 15-годишно дете. И игрите в Пекин в действителност ще се запомнят от Камила - с първия по рода си на Олимпиада сполучливо партерен четворен скок. И доста повече от четири сълзи...

Стефан Георгиев, специфичен делегат на Българска национална телевизия в Пекин
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР