Милош Земан, президент на Чехия, който няколко месеца беше в

...
Милош Земан, президент на Чехия, който няколко месеца беше в
Коментари Харесай

Президентът на Чехия: Сгреших за Русия. Лудите трябва да бъдат изолирани

Милош Земан, президент на Чехия, който няколко месеца беше в болница, направи особено послание във връзка войната на Русия против Украйна.

В него считаният за проруски надъхан държавен глава сподели по адрес на Русия, че е сбъркал в преценките си и управлението ѝ се държат като откачени.

Ето го и цялото изказване на Земан:

Уважаеми съграждани!

Рано тази заран Руската федерация атакува Украйна. Това е акт на експанзия, който би трябвало да бъде наказан освен с думи, само че и с каузи.

Обичам съветската просвета и почитам саможертвата на съветския народ във Втората международна война. Но това не значи, че съм склонен непозната войска да влиза на територията на суверенна страна, без да афишира война.

Изгледах деликатно обръщението на президента Путин и ще му отговоря с едно изречение: същински неточности като бомбардировките на Югославия или влизането в Ирак не могат да бъдат опрощение за личните неточности.

Преди няколко дни споделих, че Русия не е луда, че Украйна няма да бъде атакувана. Признавам, че сгреших и ирационалното решение на държавното управление на Руската федерация е пагубно за самата съветска страна.

Вярвам, че е пристигнало времето да стартираме с по-строги наказания, в сравнение с бяха планувани преди. И под това имам поради на първо място наказания, засягащи Swift - интернационалната банкова мрежа, което би означавало изключване на Руската федерация от платежната мрежа.

Лудите хора би трябвало да бъдат изолирани: би трябвало да им се противопоставяме освен с думи, само че и с съответни ограничения.

Бих желал да прикани нашите съграждани към успокоение, бих желал да изразя поддръжка за Украйна, държавното управление на Украйна и украинските жители.

Следобед ще вземам участие във видеоконференция на страните от НАТО и поканих нашия министър-председател Фиала на тази видеоконференция, защото макар обстоятелството, че имаме разнообразни визии за държавния бюджет, в тази обстановка е належащо да се работи дружно.

Вярвам, че обстановката ще се успокои, само че не посредством нерешителен компромис, а с решителни дейности против агресорите.

Много скърбя, че се стигна дотук, само че би трябвало да се държим като безстрашни хора, които няма да толерират експанзията.

Благодаря ви за вниманието.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР