Милка Гечева Вицепремиерът Валери Симеонов е успял да издейства уволнението

...
Милка Гечева Вицепремиерът Валери Симеонов е успял да издейства уволнението
Коментари Харесай

Валери Симеонов изпълни заканата си да отстрани шефката на ДНСК


Милка Гечева

Вицепремиерът Валери Симеонов е съумял да издейства уволнението на дългогодишната началничка на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) Милка Гечева.

Той самият се похвали във Facebook, че Гечева подала оставка, въпреки за това към момента да няма публично известие от районното министерство.

Симеонов изиска обществено оставката на Гечева при започване на лятото, като я упрекна, че покровителства противозаконните градежи по Черноморието.

" Макар със забавяне, в това ръководство нещата се случват. Преди два месеца и половина желаех освобождението на Милка Гечева от длъжността шеф на Дирекция за народен строителен надзор заради съществени подозрения за покриване на противозаконните плажни нощни заведения на мутрите на плажа Слънчев бряг юг. Заведението " Какао ", " Кубанита ", The One, както и обичаното ми " Бедрум " са издигнати в прорез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари повърхност върху дюните. Това обаче не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушавания с констатацията, че няма нарушавания. Тези, както и други констатации на ДНСК и районните им поделения по морето, ме мотивираха да желая оставката й. От през вчерашния ден госпожата е освободена. Вярвам, че идващият шеф на ДНСК ще се преценява само със закона и няма да угодничи на закононарушителите, без значение с кои на властта са свързани те “, показва в поста си вицепремиерът.

Милка Гечева е отпред на строителния надзор от 2010 година насам, като оцеля на поста си в няколко постоянни и служебни държавни управления.

Гечева оглави ДНСК по време на първото държавно управление на ГЕРБ, когато министър беше Росен Плевнелиев. Впоследствие по време на държавното управление на Пламен Орешарски тя беше за малко отстранена и сменена с арх. Николай Христов, само че служебният районен министър Екатерина Захариева я върна на поста. Дни преди да бъде отхвърлен от поста, Христов огласи нередности и порочни практики в ДНСК при стартирането на строителни обекти в употреба.

През последните месеци Гечева провокира гнева на Симеонов поради бездействието си и нежеланието да отстрани преместваеми обекти, ситуирани върху пясъчните дюни на Слънчев бряг.

" ДНСК пречи на използването на закона. Чувствам се саботиран, само че аз мъчно се отхвърлям от това, с което съм се захванал. Най-вероятно ще желая оставката на Гечева ", сподели при започване на юли Симеонов.

При предходното премахване на Гечева през 2013 година някогашният районен министър Лиляна Павлова изрече куп суперлативи за Гечева в противоположната посока на това, което през днешния ден твърди Валери Симеонов.

" Изключителен експерт и специалист, от 15 години работи в областта на строителния надзор. От младши специалист, контрольор, шеф отдел, заместник-началник и началник на службата. Тя не е политическо предопределение, тя не може грам да бъде класифицирана като " калинка”, извънреден експерт. Благодарение на този човек в нашата страна успяхме и бяха спрени най-безобразните " Дюнигейт”, къмпинг " Корал”, Иракли, Камчийски пясъци, в Несебър. Всичко това, което се случва беше с помощта на безспорната воля, неотстъпчивост на специалисти, които желаят да ползват закона ", съобщи тогава Павлова по адрес на Гечева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР