Милионите почитатели на Селин Дион се питат ще се завърне

...
Милионите почитатели на Селин Дион се питат ще се завърне
Коментари Харесай

Болестта на Селин Дион: Какво е Синдром на скования човек

Милионите фенове на Селин Дион се питат ще се завърне ли на сцената обичаната им певица, откакто беше принудена поради сериозен здравословен проблем да анулира плануваните си концерти през 2023 година и 2024 година Отговор няма, а последната информация за певицата бе, че се връща в Канада, с цел да се лекува от тежко заболяване.

Причината за нежното положение на Селин Дион е рядко неврологично заболяване, познато като синдром на скования човек, наричано още и болест на Мьорш-Волтман. Заради конвулсии звездата не може да управлява гласа си и е принудена да слезе от сцената за неопределен срок, с цел да се погрижи за здравето си. Освен това тя изпитва усложнения и при напредването. Новината, оповестена в края на предходната година, шокира нейните почитатели.

През декември 2022 година носителката на редица награди " Грами " разгласява прочувствено видео в своя Instagram профил, в което показа здравословните си проблеми.

Синдромът на скования човек е рядко заболяване и не е добре изследвано, отбелязва Военновъздушни сили. Характерна за него е сковаността на мускулите по тялото, най-много на крайниците, а също и нараснала сензитивност към дразнители като звук, досег и прочувствен стрес. Точно тази нараснала сензитивност може да провокира конвулсии, изясняват специалисти от английския Национален институт по неврологични болести.

Страдащите от заболяването могат да станат трудноподвижни или пък да се опасяват да излизат от домовете си, защото уличните шумове, като да вземем за пример звукът от авто клаксон, са в положение да провокират у тях конвулсии, водещи до загуба на баланс и рухвания. Засега няма лекуване за този синдром. Все отново, съществуват разнообразни лечения, в това число медикаменти срещу тревога и такива за разпределяне на мускулите, които могат да забавят развиването на заболяването, прецизират пред Военновъздушни сили английски специалисти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР