Милиони японци гледаха откриващата церемония на Олимпийските игри и окуражаваха

...
Милиони японци гледаха откриващата церемония на Олимпийските игри и окуражаваха
Коментари Харесай

Подкрепата за японския премиер намалява след началото на Олимпиадата

Милиони японци гледаха откриващата гала на Олимпийските игри и окуражаваха спортистите, само че сянката на COVID-19 пада върху министър-председателя Йошихиде Суга и може да се окаже основна в идните парламентарни избори.

Подкрепата на гласоподавателите за Суга е намаляла с 9 пункта до 34%, най-ниската стойност от встъпването му в служба през предишния септември. Това сочи изследване на бизнес изданието Nikkei, извършено от 23 до 25 юли – първите два дни от формалното начало на Олимпиадата.

Близо две трети от интервюираните считат, че разпространяването на имунизациите против ковид в страната също не върви добре. Програмата е възпрепятствана от муден старт и доставяне. По-малко от една четвърт от популацията е изцяло ваксинирано, написа „ Ройтерс “.

Най-добрият сюжет за Суга бе да овладее огнището на вируса, Игрите да преминат сполучливо и да свика избори. Досега обаче нищо не върви по проект – броят на инфектираните с COVID-19 набъбна и докара до четвърто изключително състояние в Токио, което ще остане в действие най-малко до края на Олимпийските игри, а те на собствен ред ще протекат без аудитория в залите.

Япония може да се похвали и с положителни вести, свързани със спортния конгрес. До момента страната е спечелила шест златни медала, един сребърен и един бронзов.

Над 70 млн. са гледали откриването, което го прави най-гледаното събитие през последното десетилетие.

Суга пое премиерския пост след отдръпването на Шиндзо Абе поради влошеното му здраве, а мандатът му на ръководещ президент на Либерално-демократическата партия изтича през септември. Изборите за долната камара на Народното събрание би трябвало да се проведат най-късно през ноември.

Той се класира на пето място в изследването на Nikkei за желан идващ министър председател, като единствено 5% от хората го поддържаха.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР