Милиони служители в цял свят се оплакват, че работата ги

...
Милиони служители в цял свят се оплакват, че работата ги
Коментари Харесай

Как работата може да ни разболее и как да се предпазим?

Милиони чиновници в целия свят се оплакват, че работата ги натоварва изключително доста, че са уплашени и напълняват

Това демонстрира изследване на Британската кардиологична фондация, в което са взели присъединяване милиони чиновници, осведоми.

Допитването е посочило, че над 40% от участниците в него имат недоволства, че в резултат на натоварената им работа се е влошило здравето им през последните 5 години.

Затова и Британската кардиологична фондация приканва работодателите да насърчат своите чиновници да отделят 10 минути дневно в работно време за възстановяване на метода им на живот.

Почти половината британци, взели участие в допитването, са декларирали, че се хранят погрешно поради работата, която упражняват. 30 % пък са напълнели, а над половината са доста по-стресирани отпреди да стартират актуалната работа.

Натовареността в работата въздейства доста и на желанието за следработни интензивности. 43 % от интервюираните са почнали да спортуват по-рядко, 25 % пък са посягали към алкохола постоянно, а всеки 10-ти е почнал да пуши. Прекомерната работа води и до отвращение за обособяване на доста време за подготвяне на здравословна вечеря.

Според допитването, 60 % от чиновниците са работили изключително неведнъж, само че не са получили заплащане за това.

Прекомерната работа може да ни донесе проблеми със сърдечносъдовата система.

60 % от смъртните случаи в България са в резултат на инфаркт или инсулт. Затова е значимо да понижаваме напрежението по време на работа. Кратко оживление, отмора от по 10 минути на всеки 2 часа, както и съблюдаване на здравословен живот и след работно време.

Ако работите на компютър, на всеки час правете извършения за очите си, както и правете почивки от по 2 минути, в които да не гледате в екрана.

Служителите със седяща специалност, пък би трябвало да вършат извършения за гърба.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР