Милиони са били източени от изгаряне на виртуални животни, разкри

...
Милиони са били източени от изгаряне на виртуални животни, разкри
Коментари Харесай

Милиони са били източени от изгаряне на виртуални животни

Милиони са били източени от изгаряне на виртуални животни, разкри зам.-министърът на земеделието в кабинета на Кирил Петков Иван Христанов. Той цитира данни от негово следствие на работата на инсенераторите, с които БАБХ е имала контракти.

За активността санитарната организация е имала бюджет от 60 млн. лева Според досегашния зам.-министър на земеделието управлението на БАБХ, дружно с специалисти, са основали скица, с която да се източва държавният запас посредством частни компании с инсенератори. Животни са изгаряни по няколко пъти, има и имитация в документите за горенето на животни, като част от тях са били или употребявани от стопаните им, или са заровени.

В изявление за бТВ шефът на БАБХ Христо Даскалов изясни, че значимостта труповете на умрели животни да се унищожават, е огромна. „ Схемата е доста елементарна. Животни, които се повтарят или са умрели преди 200 дни. Предстои да изясним какъв брой в действителност животни са били, няма да успеем да разберем в акуратност, само че най-малко да се доближим към цифрите. За година плащаме 20 милиона лева за тази активност, а приказваме за интервал от 10 години “, уточни той.

Като представител на „ Продължаваме промяната “, Даскалов съобщи, че счита, че с ходовете си са удостоверили откровеното си предпочитание да се борят с корупцията. „ На „ Капитан Андреево “ се случва това, което и в миналите два месеца и половина. Поредното експлоадиране на саботажните качества на компанията “, разяснява още той.

Шефът на БАБХ уточни още, че в страната ни към този момент не се внасят храни с пестициди. „ В предходните години към 1,5 до 2 % от пратките са излизали позитивни. Сега са от 8 до 10%. Това е безапелационно доказателство, че методът, по който ние го вършим, подсигурява, че няма по какъв начин да прескочат колета, които съдържат пестициди и по-нататък могат да навредят на здравето на хората “, добави проф. Даскалов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР