Милиони са били източени от изгаряне на виртуални животни, каза

...
Милиони са били източени от изгаряне на виртуални животни, каза
Коментари Харесай

Милиони били източени с изгаряне на животни фантоми

Милиони са били източени от изгаряне на виртуални животни, сподели пред Нова телевизия някогашният зам.-министър на земеделието Иван Христанов и цитира данни от негово следствие на работата на инсенераторите, с които БАБХ е имала контракти. Той напомни, че за активността санитарната организация е имала бюджет от 60 млн. лева Христанов е споделил пред segabg.com, че точната вреда към този момент не е ясна. " Това е сумата, изплатена за последните 5 години от Държавен фонд " Земеделие ". За вредите би трябвало цялостен одит, само че се обрисуват сред 30 и 50% ", счита той.

Според Христанов управлението на БАБХ дружно с специалисти са основали скица, с която да се източва държавният запас посредством частни компании с инсенератори. Животни са изгаряни по няколко пъти, имало и имитация в документите за горенето на животни, като част от тях са били или употребявани от стопаните им, или са заровени. Христанов е подал сигнали, в това число преди ден, в деня на предаването на властта на служебния кабинет на Гълъб Донев и до ГДБОП.

По думите му тествани са пет области, а хипотезата е, че животните са заравяни в ями отвън обитаемоте места и това съставлява заплаха. В страната има две зони с общо 6 инсенератора и работят над потенциала си. Христанов напомни, че са подавани сигнали до прокуратурата, само че оттова досега има " по-скоро безучастие ".

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР