Милиони протестиращи млади хора и ученици провеждат демонстрации по света,

...
Милиони протестиращи млади хора и ученици провеждат демонстрации по света,
Коментари Харесай

Милиони младежи протестират по света срещу климатичните промени

Милиони протестиращи младежи и възпитаници организират демонстрации по света, в това число в няколко страни от Европейския съюз под наслов " Глобална стачка за бъдеще ", с цел да упорстват за по-крути ограничения против световното стопляне , до момента в който Общността гласоподава за избор на нов състав на Европейския парламент, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Стачки за климата са планувани допълнително от 1400 града допълнително от 110 страни. Организаторите настояват, че броят на участващите младежи щял да надвиши 1,4 млн. души, които участваха в световния ден на стачките през март.

Глобалната акция, въодушевена от шведската тийнейджърка Грета Тунберг, се случва в подтекста на възходящата паника по отношение на разгръщащата се климатична рецесия, изключително измежду младежите.

Хиляди участваха на протест в немската столица Берлин, където най-вече младежи и възпитаници издигнаха плакати с лозунги като " Няма планета Б " или " Садете дървета, спасете пчелите, почистете моретата ".

Мнозина протестиращи ще бъдат прекомерно млади, с цел да гласоподават, когато германците отидат до урните в неделя за евроизборите, само че упорстват фамилиите им и по-възрастните им другари да обмислят дълготрайното бъдеще света.

17-годишната Клара Кирхоф съобщи, че евроизборите са изключително значими за справяне с климатичните промени на континентално ниво.

Кирхоф сподели, че " няма смисъл в Германия да се прави доста за климата, а други да не поемат своята тежест ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР