Милиони пчели са били намерени мъртви, след като GMO царевица

...
Милиони пчели са били намерени мъртви, след като GMO царевица
Коментари Харесай

Ужас! 37 милиона мъртви пчели след засаждане на ГМО царевица!

Милиони пчели са били открити мъртви, откакто GMO царевица е била засадена преди няколко седмици в Онтарио, Канада. Местният пчелар Дейв Шуит, който създава мед в Елъмууд, е изгубил към 37 милиона пчели, което се равнява на към 600 кошера. Много от пчеларите упрекват неоникотиноидите или "неониката " за колапсния колапс на пчелите, заради което доста страни в Европейски Съюз към този момент не разрешиха неоникотиноидния клас пестициди. Два от най-продаваните пестициди е известно, че навлизат в нектара и убиват потребни инсекти като пчелите.

Масовата търговия с тези медикаменти през последните години регистрира и необичайно съвпадане с появяването на огромни смъртни случаи на пчелите в доста европейски страни и в Съединени американски щати. От много време учените се мъчат да намерят точната причина за всеобщото умиране на пчелите, феномен, който те назовават ​​ "разстройство на колапсния колапс " (CCD).

В Съединени американски щати, в продължение към този момент на седем поредни години, медоносните пчели са в крах. Американски учени са разкрили 121 разнообразни пестициди в проби от пчели, восък и пъстър прашец, като слагат акцент на концепцията, че пестицидите са основен проблем. "Ние имаме вяра, че някои фини взаимоотношения сред храненето, експозицията на пестициди и други стресови фактори се сближават, с цел да убиват колониите ", сподели Джефри Петис от лабораторията за проучване на пчелите на АРС.

Сривът в световния брой на пчелите е сериозна опасност за културите. Смята се, че една трета от всичко, което ядем, зависи от опрашването на пчелите, което значи, че пчелите способстват за световната стопанска система.
Ново изследване, оповестено в журналистическите издания на Националната академия на науките, демонстрира, че неоникотиноидните пестициди убиват пчелите, като повреждат имунната им система и ги вършат неспособни да се борят с заболявания и бактерии. Напрактика умирането на пчелите е напът да сложи човечеството пред нова филантропична рецесия, провокирана от невъзможността да произвеждаме храни по натурален път. Европейския съюз към този момент предприе съществени ограничения след всеобщото умиране на пчели в Обединеното кралство и забрани доста от нездравословните за пчелите препарати, това обаче очевидно не е задоволително, с цел да спасим насекомите, от които зависи и нашия живот.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР