Милиони жители на източното крайбрежие на САЩ се придвижват към

...
Милиони жители на източното крайбрежие на САЩ се придвижват към
Коментари Харесай

САЩ се готвят за урагана Флорънс

Милиони поданици на източното крайбрежие на Съединени американски щати се придвижват към вътрешността на страната или търсят леговище на място, разтревожени от приближаването на урагана Флорънс, който може да провокира големи разрушения , изключително в случай че донесе обилни дъждове, написа американският в. " Ню Йорк таймс ".

Мощната стихия, придружена от ветрове със скорост 210 километра в час, би трябвало да доближи сушата към петък, а когато стане това, се чака стихията да бъде чудовищна. Националният център по ураганите предвижда, че с изключение на със мощни ветрове тя ще връхлети крайбрежията на щатите Северна Каролина, Южна Каролина и Вирджиния с огромни, животозастрашаващи талази. А когато доближи сушата, нейните поройни дъждове могат да причинят пагубни наводнения и доста преливане на реките в обширни територии в Северна и Южна Каролина и щатите от Средния Атлантик.

Изправени пред тези закани, доста поданици на крайбрежието и летуващи туристи потеглиха към вътрешността на страната, подтикнати от заповедите за евакуация, издадени от губернаторите на Северна и Южна Каролина и голям брой локални управляващи. Други споделиха, че ще чакат, надявайки се да могат да се порадват на още един ден лов на риба или плажуване, преди да се насочат към хълмовете. А някои обявиха, че няма да се поддадат на бурята и ще останат на място, отбелязва " Ню Йорк таймс ".

На над милион и половина души беше подредено да се изтеглят о т крайбрежните региони преди бурята. Подобно на урагана Харви, който се спря над Тексас през 2017 година, Флорънс може да се задържи над югоизточните щати няколко дни, откакто доближи сушата, изливайки от 40 до 65 сантиметра дъжд, а на някои места и до 90 сантиметра. Наводненията може да бъдат сходни или по-тежки от тези, които провокира ураганът Матю през 2016 година в Северна и Южна Каролина, акцентира в. " Вашингтон пост ".
 вихър Съединени американски щати БГНЕС-->
Стотици учебни заведения в района бяха затворени поради бурята. Властите предизвестиха, че милиони хора в регионите, през които ще премине Флорънс, може да останат без електричество седмици наред, в случай че мощните ветрове пресечен електропроводите, а поройните дъждове наводнят оборудването. В района има 16 нуклеарни реактора, а експерти приготвиха за прекъсване атомната електроцентрала в Брънсуик, която е най-близо до мястото, където се чака ураганът да доближи сушата, показва американското издание.
 вихър Съединени американски щати БГНЕС
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че държавното управление е " безусловно, изцяло квалифицирано " за бурята, отбелязва английският в. " Гардиън ".
Тръмп посочи реакцията на своето държавно управление при урагана Мария преди година като " триумф ". Той направи това, макар че по това време имаше доста рецензии против него поради бавния и нищожен отговор при опустошенията, които Мария нанесе в Пуерто Рико.

Изявлението му бързо беше порицано от управляващите в Пуерто Рико и американски политици. Лидерът на демократите в Сената Чарлз Шумър съобщи, че " това е афектиран, нездравословен и явно погрешен коментар от президента ". " Почти 3000 наши сънародници умряха в Пуерто Рико след урагана Мария. Това е тъкмо противоположното на " триумф ", сподели Шумър. Сенаторът Бърни Сандърс съобщи, че " това не е триумф ", а " покруса и срам ", показва " Гардиън ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР