Милиони хора в Северна Америка получиха шанса да преживеят много

...
Милиони хора в Северна Америка получиха шанса да преживеят много
Коментари Харесай

Какво е да си в центъра на тълпа от милион души, вперили поглед в небето? НА ЖИВО

Милиони хора в Северна Америка получиха шанса да преживеят доста особено естествено събитие през днешния ден, очевидно от елементи на Мексико, Съединените щати и Канада. Сред тях са семейство българи, живеещи в Съединени американски щати и пристигнали на Ниагара, с цел да отпразнуват годишнина от сватбата си. Съдбата им даде милионна аудитория за персоналния празник и... цялостно слънчево затъмнение.

Какво ли е да си в центъра на навалица от милион души, вперили взор към небето, разбираме от Елисавета и Валентин Войнишки: 

" Канаките са доста проведени хора. Вече са подготвени за лудницата. Дано здравият разсъдък (защо ли разгадавам на най-липсващата добродетел в нашия свят) вземе връх и едно красиво астрономическо събитие не се трансформира в призрачен сън за хората, събрали се да го гледат. Вече има издигната огромна естакада в парка до реката, ще има концерт, храна (разбира се) и голямо количество тълкуватели, астрономи и даже космонавт ", споделя пред GlasNews пловдивчанката часове преди Луната изцяло да закрие Слънцето.

" Кой да знае, че за спектакъла ще дойдат над милион фенове на събитието, а Ню Йорк ще разгласи изключително състояние месец откакто резервирахме хотела. И по този начин, щатът затвори учебните заведения, прибра си дечицата у дома и се приготви за най-голямото туристическо настъпление ", споделя Елисавета, оказала се дружно с обичания си на „ пътя на тоталността “.

Ще се окаже ли първото цялостно слънчево затъмнение на Съединените щати от август 2017 г. още по-впечатляващо от предходното? И ще накара ли поне за малко земляните да се съобразят с мястото си във Вселената? Предстои да разберем...



Една доста значима част от подготовката...



Гледайте НА ЖИВО затъмнението през уеб страницата на NASA:



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР