Милиони хора по света участваха в стачката за климата. Тя

...
Милиони хора по света участваха в стачката за климата. Тя
Коментари Харесай

Шведската екоактивистка Грета Тунберг: Промяната идва

Милиони хора по света участваха в стачката за климата. Тя се организира в навечерието на срещата на Организация на обединените нации, отдадена на климатичните промени с искане към политическите водачи да вземат незабавни ограничения, с цел да предотвратят екологична злополука.

 © БГНЕС
" Нямаме аварийна планета, да спасим Земята " - пишеше на десетки езици на плакати, издигнати в градове по целия свят в последните 24 часа.

След фрагментите на топящи се ледници и горите на Амазония в пламъци, деца, младежи и възрастни излязоха по улиците в петък, въодушевени от шведската активистка Грета Тунберг и нейните Петъци за бъдещето.

Протестите започнаха от островите в Тихия океан, минаха през Австралия, Азия и Европа и доближиха Северна и Южна Америка.

Кулминацията беше в Ню Йорк, където в шествието взе участие Грета Тунберг. " Нашата къща гори, а ние стоим в профил и гледаме ", сподели Тунберг пред многохилядното голям брой.
Грета Тунберг, шведска екоактивистка: Настояваме за несъмнено бъдеще! Много ли е да искаш това? В този миг ние сме тези, които могат да донесат смяната. Ако никой различен не работи, ние ще го създадем. Нещата не трябва да са по този начин. Не бива ние да сме тези, които се борят за бъдещето. Но, ето ни. Ние сме вълната на смяната. Заедно и единни, не могат да ни спрат! И в случай че сте от тези малко на брой, които ни одобряват като опасност, имам неприятна вест за вас. Това е единствено началото. Промяната идва, без значение дали ви харесва или не.
Грета Тунберг прекоси океана с яхта, която не излъчва въглеродни излъчвания, с цел да пристигна в Ню Йорк за митингите в града, в който ще се съберат международните водачи, с цел да разискват климата.

16-годишната шведка е номинирана за Нобелова премия за мир. Организаторите на световната стачка за климата приканват тя се повтори след седмица.
 ​Милиони хора по целия свят се включиха в световната стачка за климата ​ ​Милиони хора по целия свят се включиха в световната стачка за климата ​
Милиони хора по целия свят се включиха в световната стачка за климата. Тя е въодушевена от петъчните митинги на възпитаници, само че през днешния ден към децата се присъед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР