Милиони французи и чуждестранни туристи се сблъскват днес с поредната

...
Милиони французи и чуждестранни туристи се сблъскват днес с поредната
Коментари Харесай

Хаос в движението на влаковете във Франция

Милиони французи и задгранични туристи се сблъскват през днешния ден с следващата протестна вълна, която нарушава превоза в страната, защото железничарите стачкуват против икономическата промяна на френския президент Еманюел Макрон. Някои синдикати заплашиха с по-твърди протестни дейности, съобщи Ройтерс.

Служителите на железниците дадоха начало през миналата седмица на поетапни протестни дейности, които ще продължат три месеца поради плануваната промяна на държавната железопътна компания Ес Ен Се Еф (SNCF). Това е най-голямото предизвикателство до момента за напъните на Макрон да модернизира френската стопанска система.

Очаква се през днешния ден в митинга да се включат малко над една трета от чиновниците, нужни за безпроблемното действие на влаковете, което е спад в присъединяване по отношение на последната 48-часова стачка във вторник и сряда, уточни Ес Ен Се Еф.

Някои синдикати обаче към този момент дадоха сигнал за сгъстяване на позициите, защото договарянията с министрите по промяната са в задънена улица. Представители на Общата конфедерация на труда (CGT), един от най-големите синдикати, показаха в петък, че стачките могат да продължат и след юни, в случай че нищо не се промени.

Реформата на Ес Ен Се Еф до момента се употребява с публичната поддръжка. Близо две трети от хората поддържат държавния отпор на стачката, като 56 % са на мнение, че прекъсването на влаковете е безпричинно, съгласно изследване на Ифоп, оповестено през днешния ден във в. "Журнал дю диманш ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР