Милиони евро пари на данъкоплатците от държавите членки смята да

...
Милиони евро пари на данъкоплатците от държавите членки смята да
Коментари Харесай

Европарламентът пръска милиони за скъпи имоти

Милиони евро пари на данъкоплатците от страните членки счита да пръсне Европейският парламент за покупка на парцели. Институцията възнамерява да похарчи над 600 000 евро единствено за реновиране и разширение на постройка, който има покрай Париж, който работи като музей и конферентен център, употребен от Екологичен потенциал и чиновници на Европейски Съюз, заяви " Политико ", съобщи БГНЕС.

Според документ, публикуван от генералния секретар на Екологичен потенциал Клаус Веле, високопоставени евродепутати се съгласили по-рано през ноември да бъдат изхарчени други 364 000 евро за модернизиране на къщата на Жан Моне, един от интелектуалните бащи-основатели на Европейски Съюз. Целта е да се усили броят на посетителите на музея и да се трансформира " Изключителния метод на мислене и преговаряне на Моне по-добре прочут на младите генерации ".

Но планът има и друга част - придобиването, утвърдено от водещи членове на Екологичен потенциал, на имот с повърхност 1300 кв. м, съседен към къщата на Моне. Веле е акредитиран да закупи земята. Официална оферта за имота, която ще варира сред 260 000 и 300 000 евро, ще бъде направена скоро от Парламента. Една от опциите за потребление на земята, се споделя в документа, е Европарламентът да построи " дребна къща за посетители ", в която да бъдат приютявани гостите на конференциите.

Критици на тези дейности виждат в тях детайл от амбициозната политика в региона на недвижимите парцели на Веле – която мъчно би могла да бъде преглътната от европейските данъкоплатци, които се отнасят скептично във връзка с харчовете на Европейски Съюз. " След като скоро ще свърши приноса на Англия към бюджета, Европейски Съюз би трябвало да предприеме стъпки към орязване на разноските, не към увеличението им ", сподели евродепутатът от Германия Бернд Кьолмел, който е представител по бюджета на групата на европейските консерватори и реформатори. По отношение на къщата за посетители Кьолмел изразил отчаяние от това да гледа по какъв начин Екологичен потенциал " си подрежда лично гнездо ".

По-рано тази година " Политико " заяви, че Европарламентът възнамерява да сътвори против 1,9 млн. евро " Къща на жителите ", като трансформира частна сграда от XIX век в " място за полемики за европейските жители и събития " с шест пространства. Също по този начин " Политико " заяви, че Екологичен потенциал и Еврокомисията ще пръскат по 6 млн. евро годишно за наем на ефектната постройка " Дом на Европа " в централен Париж - и ще похарчат близо 12 млн. евро за потягане на обекта. Веле също по този начин преценя дали да бъде актуализирана постройката на Европарламента в Брюксел.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР