Милиарди хора по света са блокирани по домовете си заради

...
Милиарди хора по света са блокирани по домовете си заради
Коментари Харесай

Швеция е изключението на Европа, всичко там си тече по нормалния начин

 Милиарди хора по света са блокирани по домовете си поради пандемията от ковид, само че една страна е съвсем сама. В Швеция ежедневието като цяло си върви в естествения темп, откакто управляващите реагираха с коренно друг метод за преодоляване на здравната рецесия. В Швеция има близо 5000 души с ковид, 239 души са умряли, а 103 са се възстановили

Макар че събиранията с повече от 50 души са неразрешени от неделя, преди тази мярка се позволяваше не повече от 500, ресторантите, питейните заведения и магазините към момента обслужват клиенти.

И до момента в който междинните учебни заведения и университетите затвориха порти, Швеция е едно от дребното останали места в Западна Европа, където най-малките възпитаници не престават да посещават учебно заведение.

Мерките са форма на застраховка за компании - изключително дребните и междинните.

В Швеция има около 5000 инфектирани с ковид и 239 умряли, повече от всяка друга скандинавска страна. Но държавното управление изиска единствено тези, които са заболели и рисковите групи да си останат по домовете.

Премиерът Стефан Льовен прикани хората да " поемат отговорност " и да следват указанията на здравните специалисти, такива като постоянно миене на ръцете и самоизолация, в случай че сте заболели вместо налагане на прецизни ограничения за обществена отдалеченост.

Ние се доверяваме на държавното управление и на системата за разлика от други страни, които може би не толкоз мощно, може би това също играе роля за какво Швеция не усеща нужда да ползва такива силови ограничения, до момента в който случаите не се усилят, разяснява гражданин на Стокхолм пред АФП.

Но има признаци и за растящо неодобрение на фона на опасения, че Швеция може да се изложи на рискова заплаха.

Миналата седмица група здравни специалисти изпратиха писмо с апел за по-твърди ограничения.

" Нашата страна не би трябвало да бъде изключението на Европа. Призоваваме нашето държавно управление да предприеме дейности незабавно ", пишат те.

По последни данни на Световната здравна организация по света има 940 хиляди доказани случая, а умрелите са повече от 47 000. Регистрирани са случаи в 205 страни и територии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР