Милиардери като Уорън Бъфет, Кен Грифин и Бил Гейтс са

...
Милиардери като Уорън Бъфет, Кен Грифин и Бил Гейтс са
Коментари Харесай

Бил Гейтс държи близо $42 милиарда в тези 3 акции

Милиардери като Уорън Бъфет, Кен Грифин и Бил Гейтс са известни с това, че избират дивидентни акции, което е видно от техните капиталови портфейли.

Бил Гейтс, да вземем за пример, показва податливост към акции, носещи дял, посредством Bill & Melinda Gates Foundation Trust, която разполага с разнороден портфейл от $42 милиарда, като забележителна част от него е вложена в акции, носещи дял.

1. Microsoft

Гейтс, поради връзката си с Microsoft, поддържа забележителен дял в компанията, който съставлява 33.98% от портфейла на фондацията. Въпреки че е софтуерен колос, Microsoft се отличава със своята стратегия за погашение на дивиденти, стартирала през 2003 година, с поредно нарастване през последното десетилетие, макар че настоящата рентабилност е скромните 0.74 %, което значително се дължи на бързото повишаване на цената на акциите.

2. Канадийски национални железници

Освен в региона на технологиите, фондът на Гейтс диверсифицира активите си с Канадската национална железница, която съставлява близо 16.3% от общите му вложения. Тази железопътна компания уголемява активността си оттатък Канада, като покрива забележителна част от Съединени американски щати с транспортни и логистични услуги. С 28 поредни години на нарастване на дивидентите, настоящата й рентабилност е 1.94%.

3. Caterpillar

Caterpillar съставлява петата по величина позиция в портфейла на фондацията с принос от 5.14%. Въпреки че фондация нa Гейтс държи Caterpillar от 2005 година насам, при последните транзакции делът ѝ беше понижен. Caterpillar може да се похвали с дълга история на погашение на дивиденти от 1933 година насам, а настоящата ѝ рентабилност е 1.55%.

Въпреки че тези акции подхождат на капиталовата тактика на Гейтс, значимо е да се означи, че сляпото следване на вложители милиардери не постоянно е рационално. Пазарната динамичност се трансформира и самостоятелните вложители би трябвало да организират задълбочени изследвания.

За вложителите с приходи, които търсят атрактивни дивиденти, има евентуално по-добри благоприятни условия от тези в портфейла на Гейтс. По сходен метод вложителите в стойностни принадлежности могат да намерят по-привлекателни разновидности другаде.

Що се отнася до вложителите, насочени към напредък, Microsoft продължава да бъде привлекателна алтернатива с помощта на новаторските си инициативи, като да вземем за пример генеративния изкуствен интелект. Въпреки това, нейната оценка, при която форуърдният коефициент на облага надвишава 31x, допуска, че огромна част от растежа ѝ към този момент е оценен. Въпреки това Microsoft към момента може да бъде жизнеспособно решение за портфейли с дълготраен напредък.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР