Милиардерът Майкъл Блумбърг съобщи, че дарява 64 млн. долара на

...
Милиардерът Майкъл Блумбърг съобщи, че дарява 64 млн. долара на
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг дарява 64 млн. долара за ограничаване на парниковите газове


Милиардерът Майкъл Блумбърг заяви, че подарява 64 млн. $ на организации за отбрана на околната среда. Това става ден откакто администрацията на президента Тръмп анулира проекта за ограничавания за изхвърляните парникови газове при произвеждане на електричество, известни като проекта " Чиста сила " (Clean Power Plan) на президента Барак Обама, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Планът на Обама наложи на топлоелектрическите централи ограничавания за излъчванията на въглероден двуокис с 32% до 2030г по отношение на равнищата от 2005. Отменянето на тази мярка е „ неточност, само че ние означаваме голям прогрес за ограничение на замърсяването с парникови газове от топлоелектрическите централи и ще продължим да го вършим и без поддръжката на Вашингтон “, съобщи някогашният кмет на Ню Йорк, който в този момент е специфичен представител на Организация на обединените нации за климата.

Дарението ще послужи за финансиране на акцията „ Beyond Coal “ на неправителствената организация „ Сиера клуб “, която се пробва да размени въглищата с по-чисти форми на сила. Тя се бори за затваряне на остарели електроцентрали и финансира професионалната преквалификация на някогашни миньори.

Clean Power Plan е осъществим, еластичен проект, който води до икономии и би понижил замърсяването с въглероден двуокис и други нездравословни субстанции, акцентира Блумбърг, който е изпълнителен шеф на „ Сиера клуб “.

Той напомня, че 259 ТЕЦ-а са затворили или приготвят проекти за затваряне от 2011 година насам. Броят на хората, които умират годишно поради замърсяване на въздуха, е намалял от 13 000 на 7 500. Работните места във въгледобивната промишленост няма да се върнат, декларира Блумбърг и остро подлага на критика Тръмп н неговата администрация за „ подправените очаквания и обещания “.

Американският президент неведнъж е поставял под подозрение действителността на световното стопляне и ролята на човешката активност за този развой. Той дава обещание да възроди въгледобивната промишленост. През 2015 година секторът е покривал 21% от употребяваната в Съединени американски щати сила и в него са работили 66 000 души, сочат данни на Американската организация за енергетика. Съединени американски щати са на второ място след Китай по количество отделяни гзове с парников резултат.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР