Милиардерът Майкъл Блумбърг обяви, че ще плати сметката на САЩ

...
Милиардерът Майкъл Блумбърг обяви, че ще плати сметката на САЩ
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг ще плати сметката на САЩ по сделката за климата

Милиардерът Майкъл Блумбърг разгласи, че ще заплати сметката на Съединени американски щати по Парижкото съглашение за климата, заяви „ Индипендънт “.

Бившият кмет на Ню Йорк съобщи, че дава 4,5 милиона $ от персоналните си пари, колкото е финансовият ангажимент на страната. Президентът Доналд Тръмп обаче отдръпна предходната година Съединени американски щати от съглашението с аргумента „ това е ужасна договорка “, неизгодна за американската стопанска система. Съединени американски щати са единствената страна, напусканал Парижкото съглашение за климата от 2015 година

Блумбърг изясни, че Америка е поела отговорности за битка с измененията в климата и в случай че федералното държавно управление не желае да ги съблюдава, той, като американец, ще се заеме персонално.

Магнатът беше измежду претендентите за президент на Републиканската партия през 2016 година, само че се отдръпна.

Парижкото съглашение планува понижаване на излъчванията парникови газове, като богатите страни би трябвало да финансират по-бедните, с цел да приложат ограниченията за ограничение на световните климатични промени. Договорът планува ограничавания за индустриите-замърсители, в това число преработката на твърди горива, която пък е забележителен бизнес в няколко щата с последователи на Тръмп.

Много от институциите и огромните компании в Съединени американски щати се оповестиха срещу решението на Тръмп да отдръпна страната от контракта и оповестиха, че ще го съблюдават непринудено.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР