Милиардерът Майкъл Блумбърг, баскетболните звезда Леброн Джеймс и Майкъл Джордан,

...
Милиардерът Майкъл Блумбърг, баскетболните звезда Леброн Джеймс и Майкъл Джордан,
Коментари Харесай

Знаменитости плащат дългове на бивши затворници, за да могат да гласуват срещу Тръмп във Флорида

Милиардерът Майкъл Блумбърг, баскетболните звезда Леброн Джеймс и Майкъл Джордан, режисьорът Стивън Спилбърг, артистът Джон Леджънд и други известни фигури предоставиха 20 милиона $ за заплащането на задълженията на някогашни пандизчии във Флорида, с цел да могат те да гласоподават на изборите на 3 ноември против президента Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

Някои считат, че тази мярка може да повлияе на резултата от вота поради основната роля на Флорида в изхода от вота, противопоставящ Тръмп и претендента на демократите Джо Байдън.

Организация, наречена Комисия по възобновяване на правата във Флорида, съобщи през вчерашния ден, че е събрала дарените средства, с цел да може да заплати задълженията на пандизчии, излежали присъдите си в затвори в щата. Закон, влезнал единствено преди дни в действие във Флорида, анулира краткотрайно правото на гласоподаване на нарушители, излежали присъдата си , само че към момента неплатили наложените им от съда санкции или правосъдни разноски. Някои от тези пандизчии имат задължения, възлизащи на няколко десетки хиляди $ и множеството от тях не могат да ги платят. Новият закон може да попречи де факто на до 750 000 души, главно цветнокожи или латиноси, да гласоподават.

В дарителската акция са взели участие над 44 000 души и компании от Съединени американски щати. Сред тях са също певицата от кубинско-американски генезис Камила Кабело, фирмите Уорнър брос, Ем Ти Ви, Комеди сентрал и локални тимове.

Отделно Блумбърг, който самичък беше претендент на Демократическата партия, само че се отхвърли, съобщи, че ще даде още 100 000 млн. $ за акцията на Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР