Милиардерът Макензи Скот и бивша съпруга на Джеф Безос отдавна

...
Милиардерът Макензи Скот и бивша съпруга на Джеф Безос отдавна
Коментари Харесай

Макензи Скот дари два имота в Бевърли Хилс на обща стойност 55 милиона долара

Милиардерът Макензи Скот и някогашна брачна половинка на Джеф Безос от дълго време възнамерява да раздаде най-малко половината от благосъстоянието си. Тя интензивно " работи " по тази своя концепция и в този момент подарява имения за щедрост.

Неотдавна тя подари два от парцелите си в Бевърли Хилс, Калифорния на Калифорнийската социална фондация, която дава безплатни средства на организации с нестопанска цел в Лос Анджелис. Организацията има намерение да продаде и двете жилища на обща стойност 55 милиона $ и да употребява 90% от приходите за финансиране на начинания за налични жилища, споделя старши вицепрезидентът на организацията Джарет Бариос, представен от Cnbc.

Останалите 10% ще отидат за стратегия за интеграция на имигранти, прибавя той. " В Лос Анджелис имаме потребност от жилища на налични цени, което е обвързвано с рецесията с бездомността, която претърпяваме ", сподели Бариос.

" Този ​​подарък ще обезпечи доста нарастване на нашите годишни разноски за основаване на жилища и поддръжка на наематели. "

Сделката беше финализирана предишния уикенд, откакто Скот стартира процеса на даряване на именията предишния месец.

Богатството на Скот възлиза на 38,2 милиарда $. Тя купува един от домовете с някогашния си брачен партньор Джеф Безос за 24,4 милиона $ през 2007 година Двамата купиха втория дом, ситуиран на същата улицата, десетилетие по-късно за 12,9 милиона $. Двете жилища имат 11 спални, 13 бани, плувен басейн и тенис корт съгласно организацията з анедвижими парцели Zillow.

През март Макензи Скот тя разгласи дарения 4 милиарда $ през предходните девет месеца. Това включва 20 милиона $ за Калифорнийската социална фондация за основаване на дарителски фонд за изкуства в Лос Анджелис.

Ще отнеме известно време, преди именията да се трансфорат в използваеми финансови средства. Фондацията би трябвало да пусне на пазара и да продаде домовете, преди да реши кои организации ще получават годишни дотации от постъпленията, споделя Бариос.

Крайната цел на организацията е да построи и поддържа налични жилища за хора с ниски приходи в Лос Анджелис и да финансир жилищни стратегии, които оказват помощ на наемателите да имат достъп до информация и да аплайват за стратегии за подкрепяне при наемане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР