Милиардерът Илон Мъск заяви, че ще се оттегли от поста

...
Милиардерът Илон Мъск заяви, че ще се оттегли от поста
Коментари Харесай

Илон Мъск се оттегля като шеф на Туитър

Милиардерът Илон Мъск съобщи, че ще се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на " Туитър ", откакто си откри заместител , само че въпреки всичко ще ръководи някои основни подразделения на платформата за обществени медии, предава Ройтерс.

" Ще подам оставка като основен изпълнителен шеф незабавно щом намеря някой задоволително малоумен, с цел да поеме работата! След това просто ще ръководя екипите за програмен продукт и сървъри ", написа Мъск в профила си в " Туитър "

Поглъщането на обществената мрежа за микроблогове от Мъск за 44 милиарда $ през октомври беше белязано от безпорядък и несъгласия, като някои вложители се съмняват дали той не е прекомерно ангажиран, с цел да ръководи вярно своя производител на електрически коли " Тесла ", в който той взе участие персонално в производството и инженерните действия.

Това е първият път, когато Мъск загатва, че се отдръпва като началник на платформата за обществени медии, откакто в анкета, която.

В допитването 57,5% от към 17,5 милиона души са дали своят вот с " да ". Мъск сподели в неделя, че ще се съобрази с резултатите. Той не показва времева рамка по кое време ще се отдръпна, както и не показва собствен правоприемник.

Резултатите от допитването приключиха бурна седмица, която включваше промени в политиката за дискретност на " Туитър " и и по-късно на сметки на публицисти, което провокира наказание от медийни организации, групи за покровителство и публични лица в цяла Европа.

" Туитър " блокира акаунт, следял частния аероплан на Илон Мъск

Развитие на проблема

Призивите на Уолстрийт към Мъск да се отдръпна нарастват от седмици и неотдавна даже хора в " Тесла " сложиха под въпрос фокуса му върху обществената медия и по какъв начин тя може да го отвлече от ръководството на производителя на електрически автомобили.

Самият Мъск сподели, че има прекалено много отговорности и че ще търси основен изпълнителен шеф на " Туитър ". В неделя обаче той сподели, че към този момент той няма правоприемник и че " никой не желае работата, която в действителност може да поддържа " Туитър " жив ".
 Дигиталната контрареволюция на Илон Мъск
Дигиталната контрареволюция на Илон Мъск

Тъй като самата гражданска война изтриваше профили, възобновяване на свободата на словото се явява контрареволюция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР